Излъга ли Гришата за стадиона на ЦСКА?

0

Феновете в паника да не докарат тенекиените козирки от Ловеч  

Първата копка на новия стадион на ЦСКА бе планирана за 1 април тази година. До Деня на лъжата има още два месеца, но в момента по нищо в окаяния вид на „Армията” не личи, че предстоят някакви строителни дейности. Сянката на съмнението отново падна върху баш боса на червените Гриша Ганчев, чиито гръмки планове за мащабна и лъскава реконструкция по европейски модел така и не могат да стартират.

В последните дни дори тръгнаха сериозни подозрения, че Гришата послъгва за проекта в Борисовата градина. Повод стана раздялата с компанията „Спортфайв”, която бе ангажирана да стопанисва и ръководи съоръжението след построяването му. Усилено се говори, че двете страни са развалили партньорството си.

Миналото лято немската компания за спортен мениджмънт, която работи и с големи европейски клубове, представи пред медиите проекта за новия стадион и плановете за неговото управление. С други думи – с какви събития и дейности „Армията” ще носи приходи на ЦСКА, когато отборът не играе мачове. Уви, цялата тази дългосрочна стратегия отива в коша. Очаква се в следващите дни разводът с немските предприемачи да бъде обявен публично.


За назряващия скандал се подразбра и от възмущението на Росен Петров – Животното, един от тарторите на сектор „Г”. „Мантрата със стадиона свърши, а вие си оставате същите ловешки мърши,
изрева главатарят на групировката „Енимълс”, която от есента бойкотира мачовете на ЦСКА заради калпавото управление на клуба.


Говори се, че причината хората от „Спортфайв” да си бият шута от Борисовата градина е, че има сериозно разминаване в проекта, представен от компанията, и бъдещото изпълнение. От „Армията” всъщност не са подписвани и никакви договори, с които да спрат бягството на немците. Мнозина фенове се съмняват, че шумно афишираният нов лъскав стадион ще се окаже някакво подобие на този с тенекиените козирки в Ловеч. Това е твърде възможно, тъй като забавянето на строежа го оскъпява значително заради повсеместната инфлация и поскъпването на услуги и материали по цял свят.


При първото си обещание от 2021 г. Гришата заяви, че ще строи новия стадион за 90 милиона лева. Сега се говори, че целият масраф минава над 100 млн., за които изглежда ловешкият бизнесмен не си е направил добре сметката.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече