НАП натиска сините за данъците

0

Причината е отказът да продадат Кордоба за 2,2 млн. евро

Злите езици от ЦСКА, които разправят, че „Левски” трябва да играе със спонсорски надпис на НАП върху екипите, май ще се окажат прави. „Уикенд” научи, че търпението на данъчните вече се е изчерпало. Сините висят с 11 млн. лв неплатени задължения към държавата и непрекъснато получават компромиси от бирниците.

В същото време от „Герена” похарчиха 600 000 лв. за подготовка в Дубай, за което се оправдаха, че парите били „отпуснати целево” от спонсор. А за капак на всичко са отказали сигурна оферта от чужбина за панамския защитник Хосе Кордоба от 2.2 млн. евро, което окончателно изчерпало търпението на данъчните. От НАП са дали сигнал, че няма как повече да правят отстъпки на футболния клуб, след като притискат всички останали данъкоплатци у нас да си плащат като попове далеч по-малки суми.
21-годишният футболист също бил съгласен да го продадат, тъй като в чужбина му предлагали повече пари. Само че треньорът Мъри Стоилов спрял сделката за панамеца с аргумента, че Кордоба му трябвал за пролетния дял от първенството. Нищо, че „Левски” върви назад в класирането и най-много може да се боричка за третото място, а освен това отпадна от турнира за Купата на България.

„Много по-добре беше да се продаде Кордоба, и да внесат поне 3 милиона лева за данъците. Така щяха да покажат на НАП, че почват да си плащат сериозно”, коментира пред „Уикенд” един от отговорните фактори на „Герена”. Има сериозни опасения, че съвсем скоро данъчните могат да обявяват 11-те милиона за незабавно изискуеми. Което ще докара „Левски” до банкрут и загуба на професионалния лиценз за участие в Първа лига и турнирите на УЕФА. Отделно от това Кордоба бил разочарован, че е изтървал големите пари в чужбина.

Говори се, че в замяна на оставането си в „Левски” той и мениджърите му са поискали увеличение на заплатата на футболиста. Друг е въпросът откъде на „Герена” ще намерят пари и за този допълнителен харч.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече