Дагестанци и чеченци превзеха националния отбор по борба

0

Националният отбор на България по борба се е напълнил с натурализирани състезатели от Дагестан и Чечня, а някои от тях вече гърмят и с допинг. Последният случай е с дагестанеца Салман Хидиров, шампион на България в кат. 86 г., пише Уикенд.
Борецът от кавказката република, който според руски източници вече е уреден с български паспорт, дал положителна проба за анаболен препарат на държавното първенство в Сливен през януари, когато стана първи. Състезателят на „Руен“ надви Илия Христов от „Черноморец“, но ако и втората проба се окаже положителна, ще трябва да му отнемат титлата. 22-годишният Хидиров се е борил в Москва, преди да се пресели у нас. Твърди се, че като всички борци е имал връзки с мутренски групировки в Русия и България, и по тази линия е дошъл на наша територия.

Оказва се, че националният ни отбор по свободна борба се е напълнил с подобни съмнителни елементи от бившите съветски републики. Там са дагестанците Рамазан Рамазанов (кат. 70 кг) и Ахмед Батаев (92 кг), чеченците Али-Паша Умарпашаев (79 кг), Ахмед Магамаев (86 кг) и Ахмед Магомедов (86 кг). Всички те са получили български паспорти по процедурата за спортисти с високи качества. В класическия стил пък национал е арменецът с наш паспорт Айк Мнацаканян (77 кг). Наскоро бяха натурализирани за националния тим на класиците и други борци, като чеченеца Абу-Муслим Амаев (67 кг) и украинеца Семьон Новиков (87 кг).

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече