Време разделно на „Герена“: Кой се облизва за Отбора на народа?

0

Най-големите циркове ще станат, ако „Левски“ последва пътя на ЦСКА и отиде в ликвидация. При армейците се пръкнаха два отбора на име ЦСКА – единия с тирето, а другия – с 1948 отзад. На „Герена“ обаче ще има най-малко пет организации да претендират, че именно те са новият „Левски“. Поне така гласят прогнозите отвъд моста „Чавдар“.

Като легитимен наследник на Отбора на народа първо се очаква да се пише сдружението „Левски на левскарите“. То беше основано миналата година, като в основата му са Националният клуб на привържениците (НПК), тръстът „Синя България“ и люлинските ултраси от „София – Запад“, пише Уикенд.

Шеф на „Левски на левскарите“ се явява Димитър Костадинов, брат на Любомир КостадиновМладежа, който пък е тартор на „София – Запад“. Зад въпросното сдружение стоят настоящият треньор на сините Мъри Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков. То наброява около 1000 души членска маса, макар че беше създадено с цел да събере между 15 и 20 000 души. „Левски на левскарите“ няколко пъти вече превежда пари на футболния клуб за заплати и плащане на данъци. Те вече настояха да получат акциите на „Левски“ от Наско Сираков, а при новата ситуация ще се опитат да станат наследник на сините чрез собствен нов футболен клуб на име „Левски“. Не е изключено това да стане и чрез метеж и завземане на офиса на „Тодорини кукли“, гласят мрачните прогнози.
Опонент на това сдружение се явява спонсорът „Палмс Бет“. Със сигурност компанията ще иска да държи новия „Левски“ като последен голям инвеститор на „Герена“. Да участва там най-вероятно ще претендира и Клубът на ветераните, в който са и замогнали се бивши футболисти на „Левски“ като Веселин Балевски. Най-малко още две фенски фракции, които враждуват със „София – Запад“, също се очаква да излязат на сцената.
Подобно време разделно царуваше на „Герена“ през 1991 г. Тогава бяха подготвени и два метежа, които обаче не се осъществиха. В онзи период на безвластие „Левски“ се намираше под управлението на тогавашния си шеф Васил Спасов – Валяка. Но запалянковците, водени от Петър Петров – Кучето и Златин Тепсиев, регистрираха свой „Левски“ и тръгнаха да взимат властта на „Герена“. В първия случай превратът не се случи, тъй като на помощ трябваше да дойдат гардовете на шефа на „Подкрепа“ д-р Тренчев, участвали преди това в сраженията за овладяване на Светия Синод.

Само че мутрите така и не пристигнаха. Втория път метежът беше планиран след мача между „Левски“ и „Миньор“ (Пк). Но точно когато трябваше да атакуват канцелариите, левскарите бяха нападнати от запалянковци от Перник, дошли да се сбият със софийските си опоненти.
В крайна сметка на сцената се появи Томас Лафчис, когото избраха за президент на „Левски“. Това стана с помощта на спецотряда на баретите, които завардиха общото събрание и не допуснаха там представителите на опозицията. Томето царува на „Герена“ чак до 1999 г., когато сдаде властта на Майкъл Чорни и Тодор Батков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече