Сираков се тръшка пред данъчните да спасят „Левски“

0

В „Левски“ ситуацията придоби земетръсен характер. Уж сигурната сделка със сръбския бизнесмен Драган Шолак и компанията му „Спорт Репъблик“ пропадна само за няколко дни. Така сините се запътиха към фалит, освен ако не се намери някой „чичко паричко“ с 35 милиона лева. Толкова са борчовете на Отбора на народа, чиято съдба днес е в ръцете на НАП. Сините дължат 11 милиона неплатени данъци, разсрочвани вече няколко пъти. Въпрос на кратко време е тези пари да станат изискуеми, и така „Левски“ да се окаже в неплатежоспособност – това гласят неблагоприятните прогнози от „Герена“, пише Уикенд.

В отчаян опит да спасява положението собственикът Наско Сираков отиде да се тръшка в централата на НАП на „Аксаков“. Водеше със себе си Венцислав Димитров от управата, плюс адвокат. На излизане каза, че се надява на „положителни новини“. Демек – „Левски“ да излезе в нещо като данъчна ваканция.

Само че откъде-накъде? Дотук бирниците вече направиха ред компромиси на сините си любимци от „Левски“, само и само да им спасят лиценза. От „Герена“ подписваха договори за разсрочено плащане на данъците, които след това погазваха. Знае се и това, че футболният клуб е получавал в ред предишни години удостоверения от агенцията, че задълженията му уж са разсрочени. С тях е взимал лиценз от БФС да участва в първенството. Боби Михайлов знаел, но си траел, в последните години и заради „40-годишното приятелство“ със сегашния собственик на „Левски“ Наско Сираков.

Само че вече се чуват вопли по каква причина НАП глези синия отбор?

А в същото време дере с данъци работодателите от останалите сектори, както и всеки редови данъкоплатец. Колкото до футбола, за подобни задължения вече беше отнет лицензът на ЦСКА. А „Локомотив“ (Сф) изгърмя за един милион. Сините любимци на НАП обаче дотук няма кой да ги пипне.
Но все по-усилено се говори, че в приходното ведомство вече им е писнало и съвсем скоро ще направят данъците незабавно изискуеми, независимо от тръшкането на Сираков. И понеже на „Герена“ нямат пукната стотинка, ще се запътят към закриване.
Като някакъв вариант за спасител на Отбора на народа в момента се сочи досегашният спонсор „Палмс Бет“. От „Герена“ идват информации, че букмейкърът е в състояние да отделя между 7 и 8 милиона лева годишно за футболния клуб. Обаче няма как да плаща и натрупаните данъци, увиснали на врата на сините. Но на „Тодорини кукли“ 77 разчитат на това, че компанията вече влезе с много пари в „Левски“. И ще извади още, само и само да спаси футболния клуб. Едва ли обаче собственикът на „Палмс Бет“ Мило Борисов, известен още като „Краля на ротативките“, ще дойде на „Герена“ с 35 милиона лева в торба, за да отърве „Левски“ от финансовата гибел.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече