Весела Лечева с мартеница и плакет за Алберт Попов

0

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и президентът на Българска федерация ски отдадоха почести на Алберт Попов за историческото му постижение с класиране на подиума в слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

“От името на министерството искам да изразя възхищението си към постижението на Алберт Попов”, каза Лечева. Искам той и екипът му да се чувстват удовлетворени, че българин може да бъде сред най-добрите. Показателен е фактът, че в световната ранглиста има над 5000 състезатели.

Ски федерацията от години е сред най-добре работещите и техният професионализъм води до тези безспорни успехи и в сноуборда, и в алпийските ски. Дано да няма нова пауза от 39 години, а новите успехи да идват всяка година.

Искрено пожелавам успех на федерацията и екипа на Алберт, както и на майка му, защото семейството е най-важното за такива спортни постижения. Поздравления за несломимостта на духа на Алберт”, завърши Лечева.

“Искам специално да благодаря на Министерството на младежта и спорта, на треньора и родителите ми, че създадохме работещ екип и пожънахме такива успехи. Горд и радостен съм от постигнатото, отново благодаря на всички замесени. Тази победа е за всички нас”, сподели Попов.

“След всичко казано дотук, аз само искам да добавя, че сме горди с това постижение. Дълги години чакахме България отново да има подиум в ски спорта. От първия ден, в който сме заедно, вече около 20 години, това беше мечтата ни. Предстоят само хубави дни за целия български спорт, ще видите, че ще имаме все повече добри състезатели. Алберт може и всички могат заедно с него след това”, каза Цеко Минев – президент на БФ Ски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече