Мъри и Ивков обявиха война на Сираков в „Левски”

0

Ултрасите атакуват събранието на акционерите

Войната между ръководните фактори в „Левски”, за която „Уикенд” неведнъж писа в последните месеци, се разгоря открито пред всички. От едната страна на барикадата застанаха директорът Иво Ивков и треньорът Мъри Стоилов. От другата е собственикът Наско Сираков, срещу когото са насъскани солидна част от ултрасите. Говори се, че вече кроят бунт срещу Наско, който ще гръмне на 6 април.

За тази дата е насрочено общото събрание на акционерите в „Левски”. В метежа щели да участват най-крайни ултраси, основно от групировката „София – Запад”. Идеята била да се направи някакъв золум, подобен на онзи със събличането на Ивайло Петев преди десетина години. Публична тайна е, че тогава крайната цел беше да принудят Сираков да си подаде оставката като спортен директор на „Левски”, както и стана. А сега идеята е да го принудят да се разкара като собственик. И да прехвърли под уж обществен натиск акциите на клуба на баш-левскаря Мъри Стоилов, когото да провъзгласят за президент на „Левски”.
Друг е въпросът дали метежът въобще може да се случи толкова лесно, тъй като Сираков не пасе трева. Той със сигурност ще викне полиция да пази събранието, както и частни гардове от охранителната фирма на неговия приятел Антон Краус, който наскоро влезе в ръководството на „Левски”. Колкото до акциите, ако въобще ще се разделя с тях, Сираков почти сигурно ще ги прехвърли на доверено лице от кръга около букмейкъра „Палмс Бет”, който към момента е най-големият инвеститор в „Левски”.
Войната срещу Сираков беше  обявена от директора Ивков в края на февруари. Той свика пресконференция и каза, че ще си подаде оставката, понеже не може да работи с Наско. Двамата имали тежки различия. Обвини го в ред прегрешения като това, че спрял продажбата на панамеца Кордоба за 3 милиона евро, с които можело да се покрият борчовете към НАП, както и да вземат нови играчи.

„След финала за купата не трябваше да се застава зад Стоилов само с похвали, а трябваше още тогава да купим футболисти. Щяхме да имаме много по-силен отбор”, нареждаше адвокатът.
Мъри, който обикновено си трае, сега застана на страната на Ивков. „Левски” трябва да се управлява от кабинета на изпълнителния директор и от треньора, след като се мине тунелът на стадиона. След като изпълнителният директор е казал нещо, значи е така. Получаваме заплати, за да се борим за интересите на клуба”, каза Стоилов. Той добави, че наближавало времето да каже
цялата истина за плачевното дередже на „Левски”, след като пропадна сделката за закупуване на клуба от „Юнайтед груп”. Сектор „Б” също зае страна в конфликта, като в мача с „Лудогорец” издигна надпис: „Каква е рецептата? Мъри и Иво с истината напред! Ние плътно и категорично зад тях!” Това не е изненадващо, тъй като Сираков отдавна им отряза привилегиите да се разпореждат с търговията с фенски артикули и да им се плаща за охрана на мачовете на „Левски”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече