Зингаревич хвърля кърпата в „Ботев” (Пд)?

0

Тодор Неделев отишъл в Разград за 40 000 евро на месец

Руският бос на „Ботев” (Пд) Антон Зингаревич май скоро ще хвърли кърпата. Поне така гласят прогнозите, след като клубът беше напуснат от голямата си звезда Тодор Неделев. Преди това си тръгнаха четирима от чужденците, а строежът на стадион „Христо Ботев” зацикли. Очаква се руснакът, който очевидно е закъсал с парите, да си обере крушите точно както е направил в английския „Рединг” преди години.

Кризата лъсна, след като 30-годишният Неделев сензационно отиде в „Лудогорец”, откъдето „Ботев” ще получи 150 000 евро. Футболистът изрева, че са го продали твърде евтино, и то против волята му. Зингаревич каза обратното – самият Неделев му се обадил да каже, че не му се играе повече в „Ботев” и иска да ходи в Разград. Според слуховете там ще получава 40 000 евро на месец, двойно повече от досегашната му заплата. Трансферът скандализира привържениците на жълто-черния тим, тъй като Неделев е един от символите на „Ботев” и доскоро се кълнеше, че у нас няма да носи цветовете на друг отбор.
Преди това Зингаревич продаде колкото можа от чужденците в „Ботев”. Ганаецът Емануел Току замина за Белгия, а сънародникът му Елвис Ману – за Холандия. Французите Реда Рабей и Мохамед Брахими поеха към Русия. В Пловдив вече се питат дали и самият Зингаревич вече не е стегнал куфарите? По подобен начин преди години той е зарязвал английския „Рединг” и клуб от Дания, на които е бил собственик.
Руснакът, който е син на милиардера Борис Зингаревич, сам признава, че има „технически проблем” с плащанията. Под това трябва да се разбира, че не може да получава преводи от родината си заради войната и наложените санкции върху руската икономика и банките. В разгара на скандала около Неделев Зингаревич ревна и за това, че строежът на стадион „Христо Ботев” пак е до никъде. По-рано през седмицата шефът на строителната фирма Илиян Филипов каза, че е почнал да изнася техниката си от съоръжението. Причината била, че все още не е получил възлагателно писмо за работа от общината. По план стадионът трябваше да е готов още преди месец. Само че завършването се отлага за септември. И то, ако кметът Здравко Димитров – Зико намери отнякъде още пари. Дотук в обекта потънаха 37 милиона лева, от които 25 милиона от бюджета на общината и още 12 милиона като общински заем. Оказа се обаче, че трябват още двайсетина милиона. За тях Зико вдига ръце и казва, че няма откъде да ги вземе. Дори прехвърли топката към Зингаревич, че е редно и руснакът да се бръкне с пари за съоръжението. Нещо, което руснакът със сигурност няма да направи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече