Ирина Винер си плати за плювните по ансамбъла по гимнастика

0

Най-голямата душманка на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ирина Винер получи звучен шамар. 74-годишната шефка на руската федерация беше наказана за две години да не стъпва в залата по време на официални международни състезания по егидата на световната централа ФИГ. Повод за санкцията станаха плювните, които истеричката от Самарканд изхрачи по адрес на българския ансамбъл на олимпиадата в Токио през 2021 г.

Винер, която е съпруга на олигарха Алишер Усманов и приближена на кремълския диктатор Владимир Путин, вдигна срамен скандал в Токио. Причината беше, че българският ансамбъл стана олимпийски шампион вместо рускините, а в индивидуалния многобой златния медал спечели израелката Линой Ашрам. По този начин беше сложен край на дълголетната хегемония на „Сборная команда”. За да оправдае провала, Винер заяви, че съдийството е било тенденциозно. Нарочно уж ощетили руския ансамбъл и двете сестри Дина и Арина Аверини. След триумфа на българките озлобената бабичка изсъска публично: „Вече казах, че това ще се случи. Още в квалификациите стана ясно, че бутат България, понеже хегемонията на Русия трябва да бъде преустановена”.
На шефовете на ФИГ им писна от непрекъснатия оскърбителен вой на Винер, тъй като тя истерясва още от 2008 г. Затова световната централа я дрънна с две години изхвърляне от всички състезания, одобрени и свързани със световната централа. Наказанието започва да тече веднага, след като спортистите от Русия бъдат върнати на международната сцена. В момента всички те са изритани заради агресията на войските на Путин в Украйна.
Говори се, че шефката на българската гимнастика Илиана Раева също е намазала ските на устатата рускиня. Знае се, че наперената бивша световна шампионка има дебели връзки и познанства сред шефовете на ФИГ и лично с нейния президент – японеца Моринари Ватанабе. „Когато трябва да се защити българският спорт, Илиана наостря нокти и няма никакви скрупули”, коментират в офиса на нашата федерация.
Като друга, скрита причина за наказанието на Ирина Винер, се сочи идеологическото й участие в агресията в Украйна. Протежето на Путин стигна дотам, че беше сгащена да води част от подготовката за парада в Москва по случай първата годишнина от нахлуването на руските войски в чуждата територия. Бабичката събрала част от участниците  в двореца на гимнастиката в руската столица, който носи нейното име. Заснетото видео показва мъже и жени, облечени във военна униформа, които маршируват под песента „Сталин даде заповед на артилеристите“. Това окончателно вбесило шефовете на ФИГ, които не след дълго друснаха наказанието на Винер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече