Найден Боричев: Фейгин и Златков трябва да дадат максимума, за да успеят на световното

0

Александра Фейгин и Александър Златков ще представят България на започващото в сряда в Саитама (Япония) световно първенство по фигурно пързаляне.

„Това, което на първо  място можем да пожелаем на нашите състезатели е да изпълнят 100% от плана им на кратка програма. Към Александра Фейгин, разбира се винаги гледаме с малко по други очи. От нея очакваме финал, след доброто европейско първенство, на което се зае много доброто 15-то място. Тогава тя бе на 4- 5 точки от топ 10. За е много важно да се завърне отново във финала на световното първенство, който пропусна миналатагодина. Като гледаме конкуренцията при дамите това е напълно по силите й. Надявам се, че всряда по обяд българско време, тя ще ни зарадва с добра кратка програма“, това сподели специално за БНР Найден Боричев – бивш национален състезател по фигурно пързаляне, сега треньор и телевизионен коментатор.

„За Александър Златков, това е дебют на световно първенство.Той към момента се оказва единствения нипредставител покри техническия минимум за участие в първенство на планетата, след като стана ясно, че Лари Луполоувър не е в добро здравословносъстояние, да се готви за това световно.За Златков важи абсолютно същото – да бъде на своя максимум и да се наслади на това световно първенство, световно, което потрадиция е истинска наслада за състезателите, защото се провежда в Япония“, допълни Боричев и уточни:

„ В индивидуалната надпреваравинаги съществува възможност някой млад състезател да просперира и да изгрее. На всяко първенство изненади винаги савъзможни, особено при мъжете. При тях говорим за огромен набор от четворни скокове. На хартия изглежда, че съревнованието ще бъде между Илия Манинин и японците. Но да видим, дали ще сработят всички четворни скокове на Илия, ще бъде ли в супер форма Шома Уно, – всичко това  предстои да разберем още на кратката програма. Тогава ще видим и какви разлики ще се отворят, още след 1 състезателен ден, който за мъжете в четвъртък. При дамите към момента най-силни са японките. Конкуренция ще са им фигуристките на Корея. Кори Сакамото със сигурност ще иска да дублира световната сититла от преди година, но да не забравяме, че нейната сънародничка Май Михара я победи на два пъти на големи международни стартове, както на финала на Гран При, така и наУниверсиадата в Лейк Плесид. Корейките също са силни.Някои от европейските, билото европейската шампионка Губанова или пък Луна Хендрикс, която, когато не е в ролята на фаворит, се справя по добре, също биха могли да поднесат някаква изненада.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече