Лили вика за „Левски“,но не е стъпвала на мач

0

Акцията по спасяване на „Левски“ от банкрут получи неочаквано рамо от Лили Иванова. За да вдъхнови левскарите да вадят левчета от джоба си за неплатените данъци, естрадната прима лично преведе 1000 лева за синята кауза. По принцип Лили страни от футбола и през живота си не е стъпвала на мач. „Какво общо има тя с „Левски“?“, бе често задаван въпрос след дарението. Оказа се, че Лили си е левскарка от много години насам.

Ако се вярва на слуховете, някъде през втората половина на 60-те години Лили и имала кратка връзка със синята икона Георги Аспарухов – Гунди. Това обаче е мълва, която се разпространява по кафенета и градинки, и едва ли е достоверна. Лили никога не си е падала по спортисти, а по мачовци от арт средите. По онова време певицата е омъжена за композитора и пианист Иван Пеев, докато Гунди е семеен със съпругата си Лита. Двамата обаче се засичат на снимачната площадка в първата българска реклама от западен тип. Става въпрос за реклама на оранжада, която тъкмо излиза на пазара, произведена от държавното обединение „Тексим“. На фона на музиката Лили пее „Само „Тексим“ ни разхлажда, само „Тексим“ против жажда“ по музиката на Петър Ступел. До нея Гунди и прочутият комик Георги Парцалев опитват от оранжевата напитка.
Запознати твърдят, че Лили се запалила по „Левски“ през 70-те години покрай близостта си с Иван Славков – Батето. По онова време бонвиванът и зет на бай Тошо не само е директор на телевизията, но и се явява шеф на футбола в „Левски – Спартак“. А в същото време двамата с Людмила кумуват на Лили и Янчо Таков. Покрай семейните им срещи именно Батето вдъхновил певицата да дари със симпатиите си Отбора на народа, което продължава и до днес. Друг от нейните най-големи приятели левскари бил рок бардът Георги Минчев. Отделно, че Лили открай време е близка с Илиана Раева и Наско Сираков. Дори се твърди, че направила дарението по молба на Илиана, за да успее кампанията по набиране на средства, пише Уикенд.
Лили е споделяла, че понякога гледа мачове от българското първенство, но само когато си е у дома. „Не гледам футбол с приятели, обичам самотата. Искам емоцията да бъде само за мен. Докато съм сама дори си позволявам да употребявам някои думи, които иначе не ползвам”, признава певицата. Самата тя като малка е била гимнастичка и дори е печелила локални състезания в региона на родния си Кубрат. Любимката на цели поколения българи признава още: „Симпатизирам на „Левски“, „Левски“ е България”. Но никога не съм била на футболен мач, вероятно защото има твърде много хора”. Знае се, че е била поканена през 1993 г. за мача на „Парк де пренс“ между България и Франция от тогавашния шеф на БФС Валентин Михов (апропо, упорито се мълвеше, че между двамата е имало много повече от добро приятелство), но се оправдала с професионални ангажименти. Като свои любими футболисти сочи произлезлите от ЦСКА Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Специално към Ицата тя има по-особено отношение, а навремето се снима с него в клипа на песента си „Пак ще те обичам“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече