И Боримиров тегли шута на Ивков в „Левски“

0

Шефът на управата в „Левски“ Даниел Боримиров открито застана в лагера на боса Наско Сираков и спонсорите от „Палмс Бет“ във войната, която се вихри по високите етажи на „Герена“. Героят от САЩ-94 разкри, че тарторът на опозицията в ръководството на клуба Иво Ивков е решил, че може да коли и беси както си поиска. Според него директорът Ивков е забъркал голяма каша в „Левски“, и дори стигнал дотам да отказва информация на останалите началници.

Изгонването на Ивков от „Левски“ на предстоящото акционерно събрание на 6 април се пече от няколко седмици насам, а вече и неутралният дотук Даниел Боримиров се разприказва срещу него. Според Боримиров например, „Левски“ по договор трябва да се управлява от „Палмите“, само че директорът им иззел функциите и взел да се разпорежда еднолично.
Нещо повече – позволил си спре достъпа до финансовата информация на Венцислав Димитров. Последният контролира по нареждане на Надзорния съвет как се харчат парите на спонсора и останалите средства, които влизат в „Левски“. Димитров няколко пъти алармирал, че се бавят плащания на ДДС и осигуровки. Освен това Ивков отказал да присъства на срещата между Наско Сираков и НАП, на която се договаряше разсрочването на 11-те милиона лева дълг на „Левски“ от неплатените данъци.
На „Герена“ се говори, че именно Даниел Боримиров може да стане следващия изпълнителен директор на „Левски“ след изгонването на Ивков. Героят от САЩ-94 се явява неутрална фигура, а в същото време натрупа и достатъчно управленски опит. Има одобрението както на Наско Сираков, така и на „Палмите“.

Опозицията, която е събрана около Ивков, треньора Мъри Стоилов и ултрасите от „София – Запад“, също не смее много-много да се обажда против него.
Получил подкрепа от Боримиров, собственикът Наско Сираков доби кураж в котерийните битки на „Герена“. Дотук той си траеше за нападките на Ивков срещу него и обвиненията в лъжа, тъй като се страхуваше от реакцията на ултрасите. А също и на Мъри Стоилов, който плашеше с оставка, ако директорът бъде изгонен. След последните събития обаче Стоилов най-вероятно ще си седне на задника и ще си гледа отбора, без да се обажда за управлението на „Левски“.

Набрал смелост, Сирака каза, че който е против него, трябва да се маха. „Който има разногласия с мен или си тръгва, или ще започне да гледа в моята посока!“, отсече синята легенда. Той отсвири и ултрасите от опозицията, които настояваха за среща с него и отговори на „тежките въпроси за настоящето и бъдещето на клуба“. Каквото имал да казва, щял да го каже на събранието на акционерите и след него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече