Бебето на олимпийската шампионка Стойка Кръстева расте в залата

0

Със съпруга ми не искаме дъщеря ни на всяка цена да стане спортистка, категорична е олимпийската ни шампионка

Бебето на олимпийската ни шампионка по бокс от олимпиадата в Токио Стойка Кръстева, Цветелина, расте в тренировъчната зала. Малката, която ще навърши годинка през лятото, е кротко бебе и изобщо не пречи на майка си да обучава момичетата на мъжкия спорт, признава самата шампионка пред „България Днес“.

На въпроса дали мама иска да направи и щерка си Цветелина шампионка, Стойка отговаря: „Със съпруга ми Борил нямаме болни родителски амбиции, не е задължително дъщеря ни на всяка цена да става спортист. Имаме амбиция да я държим, докато расте, възможно най-далеч от компютрите и телефоните, за да има пълноценен живот. Да е жива и здрава, тя сама ще се насочи към някаква сфера каквато й харесва. Ние като родители ще подкрепим Цветелина, каквото и да избере. Ако е спортът, добре. Ако е нещо друго, пак добре. Аз като дете исках да стана лекар, за да помагам на хората, но се оказа, че пътят ми е друг и не съжалявам“ – казва олимпийската ни шампионка.

Стойка Кръстева, бебето Цветелина и златният олимпийски медал в дома на шампионката
Снимка: Таня КАЛИНОВА
Стойка Кръстева, бебето Цветелина и златният олимпийски медал в дома на шампионката Снимка: Таня КАЛИНОВА

Едно е сигурно и то е, че бъдещето на семейство Кръстеви е свързано с родината. Въпреки трудния път, който Стойка е имала като спортист, тя е категорична, че когато човек е отдаден на това, което прави и се труди усърдно, ще успее.

„Като олимпийски шампион винаги мога да си намеря работа в чужда страна, но не искам. Ние сме си българи и тук е нашият корен. Искаме и децата ни да живеят тук. В България има условия за развитие на младите в която и да е сфера. Но това, което казвам и на моите момичета, е, че всичко става с упоритост, резултатите не идват даром, а това важи навсякъде по света“, обяснява голямата ни шампионка.

Семейство Кръстеви не се отделят от българския си корен
Семейство Кръстеви не се отделят от българския си корен

Преди време Кръстева призна, че раждането на Цветелина е най-голямото щастие в живота й.

„Това просто не може да се сравни с нищо друго. Олимпийският медал бледнее пред това нещо, това е най-голямото щастие на света“, категорична бе боксьорката пред медиите при изписването й от родилното.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече