Неизвестни опитаха да саботират националите по вдигане на тежести

0

Неизвестни лица опитаха да направят саботаж в залата по вдигане на тежести в столичния квартал „Дианабад“, съобщиха от Българската федерация по вдигане на тежести.

Злосторниците блокираха входа на залата, която е собственост на Национална спортна база. В нощта на четвъртък срещу петък ключалката на входната врата е била затапена. В нея е поставено моментно лепило, след което е счупен ключ, за да бъде бъде блокиран достъпът.

Наложи се извиканият специалист-ключар буквално да счупи бравата, за да може вратата да бъде отворена. Всичко това забави работата на националните ни състезатели, информираха още от централата.

По-късно днес от 15.00 часа в „Дианабад“ ще бъде проведено контролно на част от националите, за да бъде определен съставът на България за Европейското първенство за мъже и жени в Ереван, Армения (15-23 април).

„Дори не мога да определя какви са целите на тези хора“, коментира президентът на Българска федерация по вдигане тежести Ариф Маджид, който наскоро замени Неделчо Колев.

Това се случва непосредствено преди първия Управителен съвет на федерацията, който ще се проведе утре в Русе, а на него предстои да бъде одобрен треньорският състав на националните отбори на България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече