Христо Стоичков запазва 20% от ЦСКА-София

0

Христо Стоичков отново е собственик на ЦСКА – София, съобщава „Спортал“. Това е станало факт след проведено на 31 март 2023 година заседание на Съвета на директорите на „Спорт инвестмънт“ – дружеството, което е собственик на футболния клуб.

На него е решено „Спорт инвестмънт“ да продаде на Христо Стоичков 50 470 акции, които са с номинална стойност 5 047 000 лева. Това значи, че легендата на ЦСКА, „Барселона“ и българския футбол получава 20 % от акциите на клуба.

Останалите 80% се разпределят поравно между Данаил Ганчев и Данаил Илиев.

„След станалите разисквания и мнения Съветът на директорите единодушно реши:

1. „Спорт Инвестмънт“ АД да продаде на Христо Стоичков собственото му временно удостоверение, издадено от „Професионален футболен клуб ЦСКА – София“ АД, удостоверяващо, че „Спорт инвестмънт“ е записало и притежава 50 470 броя обикновени, налични, поименни акции с право на глас от капитала на ЦСКА – София, на обща номинална стойност в размер на 5 047 000 лева;

2. Цената и всички останали условия по този договор за покупко-продажба да бъдат договорени от изп. директори и законни представители на дружеството.

3. Възлага на изп.директори и законни представители на дружеството, след сключването на съответния договор за покупко-продажба, да джиросат временно удостоверение на купувача Христо Стоичков“, гласят взетите решения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече