Рак на гърлото уби бащата на Валери Божинов

0

Изгониха пастрока на футболиста от „Добруджа”

Тежки семейни драми споходиха пенсионирания футболист Валери Божинов. Преди дни Божинката загуби баща си – Емил Божинов, който издъхна само на 59 години след дълго боледуване. „Уикенд” научи, че Божинов-старши от няколко години се е борил с рак на гърлото. Преди време е претърпял операция за премахване на тумора в столична болница, но с времето разсейките са отключили на онкозаболяването, което в крайна сметка му отне живота.
Валери Божинов приел тежко загубата, въпреки че голяма част от живота си изкара далеч от баща си. Двамата ту се караха, ту се сдобряваха, но в последните години се помириха. Емо Божинката, както го наричаха в обкръжението му, водеше бохемски живот до последните си дни и бройкаше мадамите досущ като своя приятел Митьо Пищова. Макар да е баща на един от най-полуярните ни футболисти, Емил Божинов гледаше да стои в сянка, но от дъжд на вятър влизаше в хрониките с нелепи скандали.
В същото време вторият баща на Божигол – известният футболен треньор Сашо Ангелов, бе изгонен от отбора на „Добруджа“. Валерко го играеше калфа на пастрока си в добричкия клуб, но изневиделица шефовете решиха да изпъдят Ангелов, напук на сносните резултати в последно време. Самият Сашо Анеглов разкри срамните намерения на началниците си – ръководството предложило на Валери да остане в отбора, а баща му искали да изкарат болен, за да се отърват от него. По думите му президентът на „Добруджа“ бил натискан за треньорската смяна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече