Сираков получил заплахи преди събранието в „Левски”

0

СМС: „Шмекер, ти ако не дойдеш, ние ще дойдем при теб”

Собственикът на „Левски” Наско Сираков е получил заплахи по СМС преди събранието на акционерите в „Левски”, научи „Уикенд”. Повод станал отказът му да се яви на срещата с ултрасите от сектор „Б” няколко дни по-рано. Сирака не отиде с мотива, че има работа в Бургас да разяснява на тамошните левскари как могат да си купят акции на футболния клуб.

Истината е, че Наско се уплашил да не би на тази среща на „Герена” да го съблекат гол като Ивайло Петев преди десетина години.

Ултрасите вече открито са на нож с него, тъй като босът води война с двамата техни предводители – треньора Мъри Стоилов и директора Ивайло Иков. Затова Сирака отказал да ходи на среща с тях, заминал за Бургас и получил заплахи чрез съобщения по телефона.
Предупрежденията към него звучат като гангстерски фрази от „Под прикритие”. Обръщат се към Наско с „Шмекер”, какъвто беше прякорът в сериала на героя на Ивайло Захариев. Него го убиха в петия сезон. Ето какво пише в съобщението до Наско: „Здрасти, Шмекер! Как е по морето? Как върви осъществяването на ЛИЧНАТА ти инициатива? В София кога ще ни представиш идеята си? Все още ли сме ЛЕВСКИ София? В събота няма да дойдеш, така ли… Ти ако не дойдеш, ние ще дойдем при теб. Вълк Единак, помисли си отново.

Обсъди го с жена ти, обсъди го и с шефа ти Милото

Във войната на „Герена” Сираков се намира е в един лагер заедно със спонсора Мило Борисов и с шефа на управата Даниел Боримиров. От другата страна са ултрасите от сдружението „Левски на левскарите”, основно от групировката „София – Запад”, заедно с Мъри и Ивков. Вторият лагер иска да получи акциите на „Левски” от Сираков под предлог, че представлява левскарите и може да каже кой трябва да управлява Отбора на народа.
Самият Боримиров отиде на срещата с ултрасите, където се изпокарал жестоко с Ивков. Двамата се сджафкали по всички въпроси за управлението в „Левски”, където има да се плащат 11 милиона лева данъци и куп други задължения. Разправията тръгнала от първия отбор и стигнала чак до школата. Героят от САЩ-94 потвърдил още веднъж, че Ивков не може сам да коли и беси в „Левски”, тъй като си има ръководство.

Самите ултраси останали изненадани, тъй като Боримиров дошъл на срещата заедно с Мъри и Ивков. Само че не посмели да му скочат, най-вероятно заради някои негови влиятелни роднини като например боса Христофорос Аманатидис-Таки, брат на съпругата му Афродита. Затова атаките са най-вече към Сираков, когото обвиняват и в хазартни зависимости и това, че се държи като служител на букмейкърската компания, а не като собственик на „Левски”. Под обстрела на ултрасите попада и Мило Борисов, чийто хазартен оператор като спонсор на „Левски” има договор за управление на футболния клуб.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече