Сираков: Искат да изпъдят първо спонсора, после и мен

0

Враждуващите лагери се счепкаха за парите

Наско Сираков дълго време пазеше мълчание, но накрая изплю камъчето. По телевизията собственикът на „Левски“ заяви, че планът на опозицията за овладяване на футболния клуб е следният: първо да изгонят спонсора, който дава парите, а след това и самият него, тъй като няма да има начин да финансира „Левски“, пише Уикенд.
Враждуващите лагери се счепкаха и по въпроса каква точно е ролята на „Палмс Бет“ в „Левски“. Според Мъри например, букмейкърът е не само спонсор, но и има договор за управление. По този договор получава 10% от голяма част от приходите в клуба. Нямало такъв спонсор в света, който да управлява, че и да прибира пари обратно, гласи версията на Мъри. Той дори заяви, че през последната година „Левски“ е бил на печалба от няколко милиона лева.
Сираков пък опонира, че „Левски“ няма никаква печалба, а загуба от над един милион. Според него Стоилов се е заблудил в калкулациите. „Палмите“ признаха, че действително има подобен договор, само че не за управление, а консултантски. А въпросните 10% не включвали постъпленията от дарения, абонаментни карти, членски внос и другите спонсорски договори. Сираков казва още, че дотук „Палмите“ са изсипали 9 милиона в „Левски“, а букмейкърът уточни, че даденото от тях е с почти милион над това, което се полага по договор. Освен това вадили напред за належащи плащания и привличане на нови футболисти.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече