Стоилов си тръгнал от „Левски“ с 1 млн. лева?

0

Иво Ивков му разписал заплата от 60 000 лева

В последните месеци от престоя си в „Левски“ Мъри Стоилов е имал договор за месечна заплата от 60 000 лева и си тръгва с общо заработени около 1 милион лева, над половината от които вече ги е получил. Това гласят част от слуховете, които се вихрят цяла седмица във войната за власт на „Герена“. Отначало хасковлията работел за 48 хилядарки седмично, но изпъденият впоследствие директор Иво Ивков му разписал поправка в договора с още 12 бона отгоре, според мълвата в клуба.

56-годишният хасковлия обяви, че напуска „Левски“ след мача със столичния „Локомотив“ (1:0) на пресконференция, която продължи час и половина. Оставката му дойде само кръг преди дербито с ЦСКА и разцепи левскарската общност. Според едни Мъри е герой, според други – дезертьор.
Опозиционерът Мъри скочи на собственика Наско Сираков и на спонсора „Палмс Бет“, които според него не управляват „Левски“ както трябва. Като друг аргумент за напускането си посочи още отстраняването на Ивков и на члена на надзора Петър Ганев, който се явявал представител на запалянковците в ръководството. Последните двама бяха изпъдени от акционерното събрание на 6 април, в което 86% от „Левски“ притежава Сираков. Други 10% са на опозицията около сдружението „Левски на левскарите“, което иска да получи футболния клуб от Сираков. Това сдружение е зад Мъри и Ивков.
Оказва се обаче, че Стоилов не си тръгва с празни ръце от „Герена“, тъй като по договор трябва да си получи всичките заплати дотук. Публична тайна е, че при завръщането си в „Левски“ през септември 2021 г. той е подписал за 48 000 лева на месец. Това беше обявено и от Тодор Батков – младши, синът на бившия собственик на „Левски“ Тодор Батков. А през последните няколко месеца на Мъри са му се полагали по 60 000. Други слухове казват, че Стоилов е имал договорена премия от 100 000 лева за спечелването на Купата на България миналата пролет с победата 1:0 над ЦСКА. Ако е вярно, излиза че Мъри е взел и има да взема от „Левски“ сума от около един милион лева. Никой треньор на „Герена“ досега не е получавал такава крупна сума пари.
Левскарите гадаят дали Мъри няма да дължи някаква неустойка за това, че си тръгва предсрочно. Източници от клуба обаче твърдят, че неговият човек Ивков все още се води директор и той разписва всички бумаги докато назначат нов и го впишат в регистрите. Предполага се, че е издал на Мъри документ, според който договорът му се прекратява по взаимно съгласие. Така Стоилов ще има да взема много пари, ако не си ги е получил всичките, но няма да дължи нищо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече