Двойкаджията Стоичков навива децата да учат

0

Ицата подари „Златна топка” на училището в Барселона

Навремето Христо Стоичков е бил двойкаджия, но сега кара децата да залягат над учебниците. Това се случи по време на гостуването му на българското училище в Барселона. Камата беше в каталунската столица през последния уикенд, за да представи автобиографията си. Покрай това отиде на посещение в училището и дръпна реч пред малките възпитаници, пише Уикенд.

„Много съм щастлив най-накрая да бъда сред вас. Когато преди 15 години поставихме основите на училището, бяха двадесетина деца. Сега са над 120. Деца, учете! Спортът е страхотно нещо, но не всеки от вас ще стане спортист“, нареждаше Камата. Иначе същият той е известен с репликата „Повичи ибети, по-малко учети”, изречена към български студенти преди повече от 30 години. За Ицата се знае още, че е бил слаб ученик. Не е ясно дори къде е завършил средното си образование, макар че навремето играл футбол за отбора на училището на кранисти в Пловдив. Иначе е „доктор хонорис кауза” на Пловдивския университет.
След речта си Стоичков подари на българското училище копие на „Златната топка”, която спечели през 1994 г. В Барселона представянето на автобиографията му се проведе в новия магазин на футболния клуб и събра хиляди почитатели на популярния футболист.Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече