Близо 100 са кандидатурите в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“

0

Близо 100 са подадените кандидатури в категория „Спорт“ за 12-то издание на „Нощ на звездите“. Спектакълът, който е посветен на талантливите деца на България  се организирана от фондация „Енчо Керязов“ в три категории „Спорт“, „Образование“ и „Изкуство“. И тази година в категория „Спорт“ кандидатури са подали световни, европейски шампиони, световни рекордьори.

„Общият брой на кандидатурите говоря конкретно за категория „Спорт“, са малко под 100. Някои от тях не са попълнени правилно формуляра, за това ще има допълнително обаждане и свързване с треньора, който е подал заявлението за да се отстранят нередностите. Радостно е, че подадените кандидатури и тази година са изключително стойностни – кандидатствали са световни шампионки, световни шампиони, европейски шампиони, световни рекордьори“, сподели специално за БНР  патронът на фондацията Енчо Керязов.

„През тази година, големите постижения не са в бойните спортове. Много сериозни кандидатури има в леката атлетика, Имаме големи успехи и в т. нар. модерните спортове. В брейкът, който вече е и олимпийски спорт, имаме световен шампион със световен рекорд. Имаме двукратен световен шампион по стрийт фитнес. Бадминтонът е с кандидатура от европейска шампионка. Много съм радостен, че за първи път от 12 години, с много сериозна номинация е спортната гимнастика. Тенисът също е представен с интересни кандидати. Номинираните са от Хасково. Виждаме колко е важен е добрия пример в лицето на Григор Димитров, който е успял да вдъхнови и мотивира много млади  хора в този град. За първи път има и представител във ветроходството, както и в ръгбито“, разясни световноизвестният ни цирков артист.

Имената на кандидатите, които ще достигнат до полуфинала ще станат ясни на 10 май.

„Надявам се до 10 май комисията по избор да е готова и да обявим по азбучен ред десетте полуфиналиста, а по-късно ще съобщим и имената на тримата финалисти. Победителите в трите категории ще станат ясени на 26 август в Античния театър по време на 12-то издание на „Нощ на звездите“, допълни Енчо Керязов.

Организаторите очакват и тази година официален гост на шоуто да бъде президентът Румен Радев.„Има оправена покана към държавният глава.  Имам неговото уверение, че ще присъства. Аз съм изключително благодарен, защото това е едно огромно уважение от най -голямата институция в държавата. И тази година участие в програмата ще вземе националната гвардейска част. Те добавят изключителна тържественост на целия спектакъл, има едно усещане за национална гордост. Изключително благодарен съм на Министерство на науката и образованието, на Министерство на младежта и спорта и на Министерството на културата, защото чрез тях ние успяхме да достигнем до изключително голям брой деца, които успяха да подадат своите кандидатури“, завърши заместник – кметът по спорта в община Ямбол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече