Наско вика бирник да спасява „Левски“

0

Адам Сотков ще вземе дял от Отбора на народа

Шефът на „Левски“ Наско Сираков отчаяно търси поне още един чичко-паричко за спасението на клуба от финансовата гибел. Първият на мушката се оказа Адам Сотков – собственик на фирми за събиране на борчове и отпускане на бързи кредити. Той е началник на „Локомотив“  (Пд), дава пари и на пернишкия „Миньор“.

Сирака вече е провел няколко срещи със Сотков, и е възможно съвсем скоро лихварят и бирник да цъфне на „Герена“. Най-вероятно ще получи и дял от новите акции, които сините пуснаха в продажба. Срещу това от Сотков се очаква да плаща задълженията на „Левски“ към НАП, които са 11 милиона лева.
Адам Сотков се появи във футбола преди време, като стана съдружник в пловдивския „Локомотив“. При появата му собственик беше Христо Крушарски, който обаче му отстъпи част от акциите. Твърди се, че това е станало заради необслужен дълг на Крушата към кредитните фирми на Сотков. Взел пари за отбора, но не успял да ги върне. Срещу дълга лихварят получи дял от футболния клуб. В интерес на истината Сотков погаси голяма част от задълженията на „Локомотив“ (Пд) към НАП и даваше заплати в отбора сравнително редовно.
„Левски“ обаче е друга бира, там само заплатите надхвърлят 7 милиона лева на година, а данъчните задължения са много по-високи. В момента там главен спонсор е букмейкърът „Палмс Бет“, който дотук е дал над 9 милиона лева за синия отбор. На Сотков било предложено да свири втора цигулка при спонсорите, което също не е малко, като се има предвид популярността на „Левски“.
Адам Сотков обаче е ангажиран и с ремонта на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“. По-рано през седмицата той дори участва в среща с кмета Здравков Димитров и запалянковци, която се проведе на футболното игрище в съоръжението.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече