Боксьорът Борислав Велев: Роден съм да бъда шампион!

0

Кой е той
Борислав Велев победи Григор Саруханян с технически нокаут в VIII рунд на голямото шоу Max Fight 54 в Пловдив. Часове след битката друг популярен боксьор – Спас Генов, хвърли предизвикателство към Рой. Отговорът на Велев пред youtube канала „Спортната джунгла“ и „България Днес“.

– Бориславе, как се чувствате след страхотната победа над Григор Саруханян?
– Чувствам се перфектно. Малко съм изтощен, тъй като празнувах до късно. Адреналинът от мача все още ме държи. Също и емоциите.
– Това ли е най-голямата победа във вашата кариера? Имате и победа в Албания за титла, но тук като че ли напрежението беше по-голямо.
– Честно казано, в Албания напрежението беше малко по-голямо. Аз съм си вкъщи. Смея да кажа, че бях супер хладнокръвен. Точно това ми помогна много.
– Физически изглеждахте в много добра форма. Какво променихте в подготовката си за този мач?
– Заложихме на кросове и спринтове. Работих за силова издържливост. Имах и много спаринги. Направих над 120-130 рунда с тях по време на подготовката. Смея да кажа, че по време на мача не се изморих много. В почивките се възстановявах доста бързо.
– Какво усетихте при излизането в залата за мача?
– Емоцията и атмосферата бяха много добри. Всичко беше незабравимо.
– Очаквахте ли срещата да започне толкова добре за вас? Още в първия рунд го свалихте в тежък нокдаун.
– Исках точно така да завърши мачът в по-късните рундове. Да видят хората, че мога да играя повече време.
– Много хора бяха учудени, че Григор Саруханян продължаваше да се изправя след всеки нокдаун. Вие какво си мислехте в тези моменти?
– Става, изправя се и се замислям как да го атакувам. Как да тръгна отново. С каква атака.
– Получихте няколко удара от него. Зашеметиха ли ви те в някакъв момент?
– В никакъв случай не бях зашеметен от ударите му. Да, намери ме няколко пъти, но това е. Не бях изненадан по никакъв начин.
– Идеята за тактиката ви такава ли беше – бавно и методично да го заграждате?
– Да, точно така. Изградихме тактика от самото начало да започнем отдолу нагоре. Така и направихме. По този начин тръгнах.
– Саруханян получи аркада в средата на мача. Тя повлия ли?
– Не мога да кажа, че самата аркада е повлияла за изхода на мача. Може би първият нокдаун го направи. Повлия на неговата игра. Наруших му я.
– След тежката комбинация в осмия рунд той падна, но се изправи на въжетата. Какво ви мина тогава през главата?
– Мислех, че ще успее да се събере. По едно време имах чувството, че ще играем 10 рунда. Евала, показа сърце и воля. Респект!
– Въпреки атаките преди това след мача се прегърнахте. Какво си казахте тогава?
– Отправих му поздравления за издържливостта. Ще се радвам на неговите години да съм толкова актуален и бърз. Изненада ме на няколко пъти. Той ми каза: „Не очаквах да удряш толкова силно, евала!“.
– Вашите фенове му се нахвърлиха жестоко в социалните мрежи. Откъде идва това?
– Той нарани и обиди доста хора. Заради това след мача се заредиха и започнаха да пишат разни тъпотии.
– Часове след вашата победа Спас Генов написа, че сте момчето от гаража. Каза, че ви предизвиква и ще ви победи с една ръка, излизайки от дискотека. Какво мислите за неговите думи по ваш адрес?
– Аз сега излизам от дискотека. Още сега даже съм готов с него лично да се бия (смее се). Да свали на 76 кг и го чакам. Добър боксьор е. Много се зарадвах за това предизвикателство. Непобеден е и той мисля, че е 12:0. Респект и уважение към него. Аз няма как да се кача до 79 кг. Не стигам до толкова. Лично за Григор качих тази категория – 76. По принцип съм на 73-74 кг.
– Тоест приемате предизвикателството?
– Абсолютно!
– Какво ще се случи в такъв мач?
– Ще покажа! Мисля, че и той не е играл с такъв удряч като мен. Ще е много интересно, ако се случи такъв мач.
– Каква беше първата ви реакция на момчето от гаража?
– Стана ми смешно. Аз наистина съм направил гаража. Сложил съм си круши и уреди за тренировки. По време на пандемията тренирах там. Не знам дали ще може с една ръка да ме победи. Ще му препоръчам само да не ме подценява.
– Той не се е бил 3,5 години. Това ще окаже ли влияние?
– Предполагам, че да. Ще видим, ако се стигне до такъв мач. Може би пенсията му е малко (смее се). Затова е решил да ме предизвика. Говорих с моя личен мениджър. Съгласни сме, не бягаме от никого. Да сваля килограмите и да действаме.
– Друг вариант има ли пред вас – нов мач за международна титла?
– Засега все още няма нищо. В близкото бъдеще предполагам, че ще има оферти.
– Колко време смятате да почивате?
– Още утре се връщам в залата. Ще тренирам. Във форма съм и не искам да излизам от нея. Ще я поддържаме по-леко.
– Какво се случи непосредствено след мача, след като слязохте от ринга?
– Дадох допинг проба. След това си тръгнахме с личния ми треньор направо за София. Прибрахме се много късно – 04,30 си бяхме вкъщи. Нямах сили да празнуваме. Легнахме си всички. Наспахме се и вече на следващия ден се почерпихме.
– След срещата казахте, че това е само началото. Световни и европейски шампиони ще бъдат нокаутирани също.
– Аз вярвам в себе си и в силата си. Няма непобедими. С тази сила, която притежавам, вярвам, че ще нараня доста боксьори. Ще сваля доста боксьори. Стига да съм подготвен правилно. Моят личен треньор да е само до мен. Той също го знае. Ако съм подготвен на 100%, няма кой да ме спре. Вярвам, че ще нокаутирам всеки противник. Роден съм да бъда шампион!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече