Ето я истината за БГ футбола!

0

Стадион „Септември” тъне в джунгли и мизерия

Позорен кадър от птичи поглед на славния някога стадион „Септември” възмути футболните среди. Съоръжението в меката на столичния футбол от преди десетилетия „Красна поляна”, където риташе софийският „Септември”, продължава да тъне в мизерия поради безстопанственост.

Някога на този стадион в някогашната махала „Коньовица” са играли футболни величия като Иван Колев, Манол Манолов – Симолията, Паро Никодимов, Митата Якимов, Павел Панов и др.
Днес никой няма да повярва, че там се е играл голям футбол, пише Уикенд.
В момента на стадиона върви естествено залесяване – останките от трибуните са обрасли в бурени и трънаци, вече никнат и дръвчета. По терена пък са израснали всякакъв вид гъсти храсти, треволяци, гъби, а някой билкар дори може да си намери и живовляк.
Върхът на простотията обаче дойде, след като наскоро районът около стадиона се превърна в незаконно сметище. Едва през март, след сигнал до спортното министерство, камарите боклук бяха разчистени.
Запустяването на стадиона в „Красна поляна” започна преди двайсетина години след оттеглянето на знаковия бос на „Септември” Христо Амбукели – Тако и неговият футболен съратник Йордан Йорданов – Данчо Въргата. Във времето след това отборът се луташе по долните дивизии и се наложи да играе в двора на 57-мо училище. С идването на бизнесмена Румен Чандъров „Септември” изгради футболна база и силна школа в столичния квартал „Драгалевци”, където играе и първият отбор, ако не се състезава в елитната дивизия. И до ден днешен инвеститорите и държавата не могат да разделят собствеността на стадиона и околните парцели, което в крайна сметка доведе до страховития му и позорен вид.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече