Спортисти със Синдром на Даун за първи път ще участват в състезания по колоездене и стрелба с лък в Чехия

0

Български спортисти със Синдром на Даун за първи път ще участват в състезания по колоездене и стрелба с лък, които са част от програмата на клубен турнир, който ще се проведе в чешкия град Бърно.

Българският отбор ще включва 17 спортисти от 5 клуба, членове на Българската федерация по адаптирана физическа подготовка.

„За първи път влизаме в колоезденето, като в него ще ни представя Александър Александров. В стрелбата също ще имаме един участник и това ще е Иван Дамянов. Ще имаме участници в плуването, леката атлетика и в спорта боче“, сподели президентът на федерация Слав Петков и допълни:

„Нашите спортисти продължават подготовката си в спортната гимнастика. Четирима състезатели продължават да тренират ежедневно в Национална база „Раковски“, при това доста сполучливо. Надяваме се двама от тях да вземат квоти и да заминат за Южна Африка на световното първенство. Надяваме се да направим едно добро представяне и дай Боже да влезем в тройката в многобоя. В художествена гимнастика може би ще се представим с две състезателки, но те ще играят само съчетания с топка и с бухалки. За нас в момента е важно участието, защото ние тепърва поставяме основите на този спорт. Той е нов за нас, доста е прецизен и е доста е труден, но пак се надяваме на едно добро представяне. В момента момичета да се подготвят в нашата зала в квартал „Орландовци“ под ръководството на Силвана Тагарева. Очакваме скоро да влязат и в подготовка към национална спортна база. Ние сме доволни и от техния напредък и от отговорното отношение на тяхната треньорката“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече