Наско разпродава „Левски” на близки и роднини

0

В отчаяните си опити да спаси „Левски” от фалит босът Наско Сираков започна да разпродава клуба на близки приятели и роднини. Тези дни Сирака пласира точно 117 123 акции от мажоритарния си дял за сумата от 585 615 лева. По-голямата част от тях отидоха в ръцете на хора от приятелския кръг на Наско, включително семейството му. Хватката била хем Сирака да събере солидна сума за погасяването на дълговете към НАП, хем да държи здраво контрола върху клуба чрез своите доверени хора, издават отвъд моста „Чавдар”, пише Уикенд.  

Първа кипра сред новите миноритарни собственици се оказа малката му щерка Виолета, вече по фамилия Коруджиева. Тя се сдоби с 249 акции срещу сумата от 1245 лева. Макар и с доста скромен дял, Вили ще може да участва при вземането на решения в клуба. На нейно име се броят 249 гласа, но на практика са на баща ѝ Наско Сираков. Твърди се, че в скоро време акции ще закупят съпругата на Сирака и голямата му дъщеря Славея. Илиана Раева дори възнамерявала да се сдобие с доста по-голям дял, но чрез подставени лица, за да не бие много на шуробаджанащина, разправят близки до фамилията. Откакто Сирака стана собственик на „Левски”, легендарната гимнастичка също се зае със синята кауза и редовно го играе адвокат на мъжа си пред феновете, които са на нож с него. С евентуален дял в клуба Илиана ще удари още едно рамо на Наско във вътрешните войни на „Герена”.
Най-много акции се изкупиха от сдружението „Бъдеще за Левски – Бизнес клуб”, което бе наскоро създадено от Наско Сираков и генералния спонсор на клуба. В него членуват босът на „Палмсбет” – Мило Борисов, наред с още десетки заможни левскари, които искат да подпомагат финансово клуба. В сдружението отидоха 43 110 акции срещу сумата от 215 550 лева. Знае се, че Сираков и Мило Борисов скрепиха солиден управленски тандем, който все още държи фронта по спасението на „Левски”. Двамата се сдушиха още повече в отблъсването на вътрешните опозиционери – Мъри Стоилов и Иво Ивков, които искаха цялата власт на „Герена” с влиятелни фенски групировки зад гърба им. С пакети от по 4000 акции в клуба влизат още Борислав Георгиев и Росина Борисова. Първият е юридически съветник на Сирака по продажната на акциите и увеличаването на клубния капитал, а дамата пък е сестра на Мило Борисов.
Друго знаково присъствие в „Левски” се явява Тодор Батков. Бившият собственик, изкарал 17 години начело на сините, е закупил 20 000 акции на стойност 100 000 лева. Мустакатият бос застана на страната на Наско Сираков и повече от десетилетие има вражда с Мъри Стоилов. Двамата се изпокараха след големите успехи на „Левски” в Европа между 2006 и 2008 г., което доведе до уволнението на хасковския треньор.
Миноритарен собственик в „Левски” стана и един от големите дразнители за синята публика, но пък близък ортак на фамилия Сиракови – Тити Папазов. Баскетболният треньор от много време се меша в управлението на клуба, но вече на хартия ще има това право с 1001 акции срещу 5005 лева. Навремето Сираков аха да хариже много по-солиден дял акции на Тити, но в крайна сметка се отметна заради воя на мнозина разбунтувани привърженици.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече