Хората на Мъри побъркаха Наско с тормоз по телефона

0

Войната в „Левски” се изроди съвсем и опря до телефонен тормоз. Негова жертва №1 стана Наско Сираков, чийто номер на мобилния телефон беше публикуван в интернет от опозиционно настроените фенове от групата около бившия треньор Мъри Стоилов. В резултат на атаката Сирака бил побъркан с обаждания и заплашителни съобщения от непознати номера. Същата атака претърпял и спонсорът на „Левски” Мило Борисов навръх рождения си ден, пише Уикенд.

Наско се видял в чудо, когато изведнъж бил затрупан от позвънявания и СМС-и. Това станало в понеделник, 26 юни, когато номерът му цъфнал в социалните мрежи. От мрежата се посипали клетви и заплахи по мажоритарния собственик на „Левски” и семейството му. За да не остане длъжен, Сирака подал жалба в полицията. Отделно близката до него фейсбук-страница „Синя приказка” публикува телефонните номера на неколцина опозиционери, за да може привърженици на Наско да им го върнат. 

Същия ден под телефонен обстрел се оказал и Мило Борисов, известен още като Краля на ротативките. При това докато празнувал 61-ия си рожден ден, който му беше честитен още рано сутринта от ръководството на „Левски”. Борисов реално крепи Наско на власт на „Герена”. Но го атакуват за това, че неговата фирма спонсор „Палмс Бет” има договор за управление на футболния клуб и прибира по 10% от повечето видове финансови постъпления на „Герена”. Това беше и една от причините, посочени от бившия треньор Мъри Стоилов да напусне „Левски” през април. „Това е само началото на атаките, които ултрасите от сектор „Б” подготвят към ръководството за началото на новия сезон. По-големите золуми ще почнат още в първия мач с ЦСКА 1948”, съобщи източник, запознат с плановете на опозицията.

Групата около Мъри и бившия изпълнителен директор на „Левски” Иво Ивков, регистрирана като „Левски на левскарите”, настоява от месеци насам да получи акциите на футболния клуб от Сираков и да поеме управлението на клуба. Само че в нея няма и 1000 членове според Наско, който определи праг от 20 000 души, за да им прехвърли дела си.

В опитите си за оцеляване голмайстор №1 на „Левски” търси всякакви варианти за спешно изплащане на данъците към НАП, които са милиони левове и се явяват най-голямото бреме на „Герена”. На първо време той успя да ги разсрочи срещу ангажимент да превежда в НАП всеки месец по 30% от всички приходи, постъпили в „Левски”. Сирака дори се беше договорил с една от големите фирми за бързи кредити да покрие дълга, а след това клубът да й връща парите. Уж всичко беше готово за подписване на договора и документите бяха комплектовани, само че изведнъж сделката зацикли. От лагера на Наско може да се чуят коментари, че това е станало след намеса на високопоставени хора от политическите среди, които стояли зад Мъри и опозицията.

Самият Стоилов пък щял да се опита да консолидира около себе си левскари от цялата страна, недоволни от управлението на Сирака. Мъри вече стартира акцията със среща с феновете от клуб „Непримиримите” от родния му град Хасково. На нея бившият треньор е завил: „Имах хиляди причини да остана в „Левски” и само една да си тръгна”, като визирал Наско. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече