Грозна война раздира българското плуване

0

Елитният ни плувец Антъни Иванов заплаши да извади на бял свят истината за допинга в плуването ни, където дават разни неща на децата, без да им пука за здравето им. 23-годишният състезател влезе в тежък конфликт с федерацията и Българския олимпийски комитет, като всеки момент се очаква да го накажат за допинг за две години. А в плуването ни върви гадна война между състезатели и треньори.

Санкцията за допинг от спортния трибунал в Лозана все още не е излязла официално, но странно защо БОК побързаха да я обявят и да му попречат да плува на държавното първенство в началото на месеца в Дианабад. Според Иванов това си е чист опит за прецакване на участието му в шампионата, след като реално още няма влязла в сила присъда. Стигна се до това в Канада, където е седалището на световната допинг агенция УАДА, федерален съд да се произнася, че Антъни все пак може да плува на това състезание в София.

Там той загуби в коронните си дисциплини на 100 м бътерфлай от 20-годишния Йосиф Миладинов и на 200 м от изумителния 17-годишен талант Петър Мицин. А след това се оплака, че е бил заплашван от отговорни лица в плуването „да си затваря устата“.

Антъни не е бил открит три пъти за проверка от допинг ченгетата. Проверката била по нареждане на УАДА, но не го намерили на заявения от самия него адрес. Такова задължение имат всички елитни спортисти – да се знае във всеки момент къде да ги дирят за допинг тест. В един от случаите Иванов казва, че бил в басейна, а те го търсели в общежитието. В другия бил на състезание в чужбина, където организаторите сменили хотела на нашия отбор в последния момент. И за двата случая Иванов обвинява федерацията ни.

Истината , че в плуването върви мръсна война между треньори и иначе талантливи и обещаващи състезатели, пише Уикенд.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече