Сърбинът намерил начин да оправи дълга към Божков

0

Драган Шолак се връща в сделката за „Левски”

Бизнесменът и собственик на „Юнайтед груп” Драган Шолак подновява преговорите за закупуване на „Левски”, научи „Уикенд” от високопоставен източник на „Герена”. Преди половин година сърбинът се отказа от сделката с мотива, че основната причина е „огромният дълг и лошата структура на дълга, част от който е под международни санкции“.

Под последното се имаше предвид най-вече борчът от 15 милиона лева към бившия собственик Васил Божков. Последният се укрива в Дубай, но си иска парите, дадени назаем на „Левски” във времето, когато беше собственик на футболния клуб. Знае се, че Драган Шолак е бил в състояние да поеме и този дълг. Но се отказал, след като Божков попадна под ударите на закона „Магнитски”. По останалата част от сделката екипът на Шолак беше намерил решения, в това число и изплащането на многомилионния дълг към НАП. Но в крайна сметка всичко пропадна заради невъзможността да се оправи проблемът с Божков.
Говори се, че вече и на този проблем е намерено решение. Най-вероятно това ще стане чрез цесия и изкупуване на дълга от трето лице. Затова и преговорите за „Левски” се подновяват, а сделката може да бъде завършена в рамките на половин година, а може и по-малко.
От страна на футболния клуб на масата ще седнат Наско Сираков и хората на спонсора Мило Борисов. Шолак, който у нас държи „Нова тв” и „Виваком”, ще бъде представляван от компанията си „Спортс репъблик”, която по план трябваше да придобие „Левски”.
Предполага се, че Сираков отново ще постави въпроса какви функции ще изпълнява, ако прехвърли дела си. Преди половин година беше договорено, че Наско ще има представителни функции като президент на „Левски”. Другият въпрос, на който ще се търси решение, е договорът за управление между „Левски” и букмейкъра „Палмс бет”, собственост на Мило Борисов. Според него заложната компания финансира сините с по 5 милиона лева на година, но има право да получи 10% от определена част от приходите на клуба. Други 30% от всички постъпления в „Левски” пък отиват за погасяване на дълга към НАП. Имаше вариант целият борч към приходната агенция да бъде изплатен от една от фирмите на бързи кредити, а след това „Левски” да плаща на нея, но към момента преговорите са замразени. Причината за това е именно вариантът сделката с Драган Шолак да бъде финализирана.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече