Феновете на „Левски“ са на свобода, наръганият е контактен

0

Задържаните в Скопие фенове на „Левски“ вече са на свобода! Те бяха пуснати преди минути и тръгват директно за София.

(ВИДЕО) БРУТАЛЕН БОЙ преди "Шкупи" - "Левски"! Има наръган. Арестувани са около 40 българи в Скопие!

След стълкновението с полицията минути преди мача на „сините“ със „Шкупи“ от Лигата на конференциите бяха задържани 19 „сини“ фена. Според северно македонските власти 8 български граждани са арестувани за агресия по време на мача, двама – за физическо нападение на полицейски служители, които са извършвали служебните си задължения, а деветима са задържани за агресивно отношение към полицията. На всички им бяха повдигнати обвинения още през нощта.

След края на двубоя феновете на „Левски“ отказаха да си тръгнат от „Тодор Проески“, докато не бъдат освободени задържаните. Те стояха на стадиона повече от три часа, В последствие стана ясно, че арестуваните ще бъдат глобени по 200 евро. Привържениците на „сините“ се организираха и събраха нужната сума още през нощта. Тогава им бе съобщено, че няма как да бъде платена преди 08,00 ч. местно време. Едва след това голямата група с фенове потегли за София. След допълнително изчакване тази сутрин преди минути всички задържани бяха пуснати на свобода.

Състоянието на наръгания фен на „Левски“ е стабилно. След операцията той е контактен. Бил е посетен от консула на България. Предстои да се уточни дали ще остане до края на лечението си в Скопие или ще бъде транспортиран до родината. Още трима фенове на „Левски“ са минали през болница „Свети Наум“ с различни травми след нападението над няколко български коли в албанския квартал. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече