Легендите на „Левски” отсвириха Мъри

0

Никой не иска да ходи при опозицията

Плановете на групата на Мъри Стоилов да изгони Наско Сираков и да завладее „Левски” засега пропадат с гръм и трясък. Хасковлията и ортака му Иво Ивков се опитали да привлекат към опозицията някои от легендите на клуба, само че ударили на камък. Всички потърсени отказали до един да играят по свирката на бившия треньор и ултрасите от сектор „Б”, пише Уикенд.

Стоилов и хора от свитата му опитвали да вербуват известни бивши левскари на своя страна. От тях се искало да дават интервюта по медиите и да плюят ръководството на клуба начело с Наско Сираков и треньора на първия отбор Николай Костов. Разчитали, че ще стане като в ЦСКА, където легендите са на нож и враждуват едни с други. Но на „Герена” се оказало точно обратното. По информация на „Уикенд”, да се включат в опозицията са отказали заслужили левскари като Емил Спасов, Емил Велев – Кокала, Ники Илиев, Мишо Вълчев, Воин Войнов и др. Никой от тях не поискал да се забърква във войните на „Герена”. В Клуба на ветераните били категорични, че няма да плюят по Сираков, макар според тях и той да имал доста трески за дялане.
Дори и устата персона като Петър Курдов, който все има нещо против шефовете и треньорите на „Левски”, се кротна в последно време. Нещо повече – след трите поредни победи Курдов публично хвали работата на Николай Костов. И критикува Мъри, че държал на пейката сегашния голмайстор на сините Джавад Ел Джамили.
Срещу Мъри злорадствало и цялото лоби левскари около Велислав Вуцов. Вили има зъб на хасковлията още от 15 години насам, когато го нарече „карпузаджия”.
Реално зад Стоилов в момента стои само сдружението на феновете „Левски на левскарите”, което настоява Наско незабавно да си ходи, а Мъри да поеме управлението на синия отбор. В неговата основа са ултрасите от „София Запад”, на които се приписват по-голямата част от зулумите на „Герена” в последните повече от 10 години. В момента те водят война срещу Сирака и спонсора Мило Борисов и нарочно поставят на трибуните знамената си, обърнати с главата надолу. Същите хора на Мъри издигат на всеки мач плакати „Сираков вън” и скандират „Оставка!”, заради което пък друга част от зрителите ги псуват. Пренебрежително малка част от публиката се вслуша в апела на опозицията за протест, като на мачовете се ходи със стария екип на „Левски” в жълто и червено. Народът си ходи със сините фланелки, без да му пука за изискванията на тарторите в сектор „Б”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече