Нургюл Салимова разкри: Съперницата ми имаше съмнителни ходове

0

За съмнителни ходове на съперницата си Александра Горячкина (Рус) намекна Нургюл Салимова, с която вчера доиграха мача си за Световната купа в Баку.

Още след първата партия, в която нашата нова шахматна звезда игра с черните фигури, самата тя призна, че е била изненадана от ход с царицата на рускинята. В разбора на случилото се на дъската пред официалния сайт на ФИДЕ българката заяви: „Когато бях на път да взема преимущество, Александра изигра ход с царицата, който е доста рискован. Не съм виждала в реална партия между хора някой да си го позволи. Но се случва при компютърни симулации. Това ми бе малко съмнително“.

Във втората партия с белите фигури българката изпусна инициативата и в края трябваше да се бори за реми с изтичащо време, но в крайна сметка успя да доведе срещата до равенство.

В същото време стана ясно, че Нургюл Салимова е приета да учи в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов. Тя вече е първокурсничка държавна поръчка, редовна форма на обучение в специалност „Маркетинг“, съобщи ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Марияна Божинова. Салимова се нарежда до други видни спортисти, възпитаници в свищовската академия. Сред тях са световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която следва в специалност „Икономика на търговията“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече