Стоичков халосал с юмрук в лицето Мехмед от Несебър

0

Христо Стоичков мина през Несебър, където откри нова спортна зала. Камата хапна калкан с бяло вино, срещна се с местните и призна, че има голяма слабост към морския ни курорт. „Имал съм възможността в далечната 1982 г. тук да вкарам първия си гол като юноша за националния отбор на България”, заяви Стоичков пред хората, дошли за откриването. Само че според очевидци, Ицата е пропуснал факта, че на същия мач в Несебър му е една от първите гаменски изяви като футболист, пише Уикенд.

За въпросния мач Стоичков бил докаран в Несебър при юношеския ни национален отбор чак от Харманли, където правел първите си стъпки в мъжкия футбол. Треньорът на нашите Борис Ангелов чул, че някакво момче от „Хеброс”, когото наричат Кучето, пипа много добре топката и решил да го викне на лагера. Закарал го с волгата Филип Данаилов, прочут навремето футболен функционер от Стара Загора.
На лагера имало предвиден тестов мач срещу местния отбор „Слънчев бряг”, който по онова време играе в Южната „Б” група. Борис Ангелов пуснал Стоичков да играе. Харманлийският ураган почнал в неудържимо темпо и бързо вкарал първия гол. Още няколко пъти без малко пак да опъне мрежата. За да го спре при поредната атака, 30-годишният футболист от Несебър Мехмед Османов му ударил една балтия, за да му вземе страха. Само че 16-годишният Стоичков на свой ред му отгърмял един юмрук в лицето. Мехмед Османов паднал на тревата като посечен от кроше на Майк Тайсън.
Останалите от „Слънчев бряг” на свой ред подгонили Ицата да си го върнат за боя. Най-ядосан бил футболистът на несебърци Минчо Овчаров, един от прототипите на героя на Тодор Колев във филма „Опасен чар”. Без малко да го докопа, само че малкият се оказал добър спринтьор и успял да изфиряса, докато Борис Ангелов и хората от щаба на „Слънчев бряг” усмирят домакините.
Строг и педантичен, треньорът Ангелов наредил веднага: „Този да не го виждам повече!” Само че нямало кой да откара Стоичков обратно към Харманли. Затова го скрили в една от стаите. На другата сутрин хората от щаба на юношеския тим по някакъв начин успели да убедят българския селекционер, че е по-добре да даде още един шанс на вироглавия пловдивчанин. В крайна сметка Ангелов склонил, а Ицата уж обещал, че ще се поправи. Дали се е извинил на Мехмед Османов или не, това вече никой не помни.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече