Нарочно спукват от бой отбора на Лечков

0

„Сливен” пада с 0:21, преди това отнася още 11 гола

Наказателна акция срещу отбора на Йордан Лечков „Сливен” върви в шампионата на Югоизточната „В” група. През последния уикенд клетниците на Лецата паднаха с 0:21 от „Спартак” (Пд), а преди това „Гигант” (Съединение) ги отнесе с 11:0. Сливенската футболна общественост вече роптае срещу плешунгера, че опозорява отбора им, пише Уикенд.

„Уикенд” поразпита защо „Сливен” яде чак толкова бой. Загубата с 21 гола се оказва абсолютен рекорд в 42-годишната история на третата ни дивизия. В „Сливен” са събрани слабандраци от кол и въже и футболисти без всякакъв талант, понеже Лечков не дава пари за наемане на сносни играчи. Всеки може да ги победи с колкото си иска, но в други подобни случаи пердахът приключва след седем-осем гола. А сега ги бият като тъпан на сватба.
Оказва се, че над половината отбори от групата клонят към футболната опозиция на Димитър Бербатов и много мразят Лецата. Чашата преляла, когато от позицията си на вицепрезидент на БФС и против всякакви разпоредби, плешивецът наредил това лято изпадналият му от „В” група отбор да си остане там, вместо да изпадне в селската четвърта лига, както си беше по класиране. За целта бил прецакан ФК „Минерал” от казанлъшкото село Овощник, претендент за влизане в трета дивизия. Зоналната футболна централа просто погазила правилника и оставила в дивизията изпадналия „Сливен”.  
Шашмата предизвика огромно възмущение в Югоизточната „В” група. Повечето от отборите вече са се наговорили, че ще вкарват колкото се може повече голове във вратата на „Сливен”. Преди мача дори ходили да се извиняват на клетниците от другия отбор, че ще им напълнят кошарата, но това е заради шефа им. Дотук завалиите на Лецата са получили общо 35 парчета за три мача, без да вкарат дори един гол. Най-малката им загуба е с 0:3 от „Асеновец”. Поради разликата в класите, асеновградчани са можели да им забият поне 10-15 гола. Само че в клуба им се получило нареждане от най-високо място, че имат право да вкарат не повече от три пъти. И затова не се напънали.
На Лечков му е много важно „Сливен” да не изпада в селската дивизия, тъй като може да му отнемат стадиона и хотела, които държи на концесия с ангажимент да издържа футболния клуб и школата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече