Тихомир Иванов: Имам се за атлет, който може повече от скок от 230 см.

0

Лекоатлетът Тихомир Иванов заяви, че винаги е възприемал себе си за атлет, който може да направи нещо повече от скок от 230 см. Именно заради това преди две години предприе огромната стъпка в кариерата си да продължи да се готви при Георги Помашки в Атина. Последният е светило в треньорската дейност, личен наставник на олимпийския и световен шампион в скока на дължина Милтядис Тентоглу. Най-добрият ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов гостува на “Campio Podcast”, където разказа любопитни подробности за кариерата си.

„Сега съм в кратка пауза. Не че съм в пълна почивка, но не съм ангажиран напълно да тренирам лека атлетика. По-скоро съм на различни видове спортове. Снощи играх бадминтон. През другите дни баскетбол, лека атлетика. Опитвам се да се разтоваря малко от целия сезон, от цялата година“, заяви Тихомир Иванов.

Родният атлет не се представи по най-добрия начин за Световното първенство по лека атлетика в Будапеща в края на август, където отпадна в квалификациите с резултат от 218 см. „Даже не съм говорил с треньора. И двамата останахме без думи, не знаехме какво да си говорим след състезанието. Бях доста добре подготвен. В последните няколко години резултатите ми бяха доста по-слаби от това, което бях показвал преди Олимпиадата в Токио. Може би е нормално – всеки изпада в такива спадове. Не само в спорта, но и в живота си. Бях разочарован, вече всичкo мина. Не се връщам назад, няма и какво да взимам като ползи. Като се прибера обратно в Атина ще има за какво да си поговорим и да почнем на чисто за новия сезон“, разказва той.

А защо решава да продължи подготовката си в гръцката столица? „Решението ми не беше импулсивно, просто смятам, че бяхме зациклили като резултат със стария ми треньор. Аз все още смятам, че съм атлет, който може да скочи нещо повече от 230 см. и затова предприех тази стъпка. Не съм искал друг избор освен Георги Помашки. Бях на Рилските езера, спомням си, че бях седнал на една поляна и гледах Бъбрека. Звъннах му и се разбрахме да се видим, да си поговорим и да вземем решение.

Бях изморен от всичко, което се случва. Супер много тренираме, всичко върви както трябва, но аз не мога да реализирам резултат, за който смятам, че съм готов. Всички около мен виждат, че съм готов и не мога да го реализирам. И просто в един момент си казах, че трябва да направя нещо, което да ми помогне. На този етап още не се е случило, но смятам, че съм на прав път“, допълва Тишо.

Следващата година е изпълнена с големи турнири. Преди Олимпийските игри в Париж (26 юли – 11 август) предстоят Световното първенство в зала в Глазгоу (1-3 март) и Европейското първенство на открито в Рим (7-12 юни).

„Моята основна цел за следващата година е да подобря личния си рекорд – и в зала и на открито. И да се опитам да го направя именно на тези големи форуми“, каза още Тихомир Иванов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече