Боби Перуката пак се запи и не уважи паметника на Гунди

0

Волейболната легенда Димитър Каров откри статуята

Нито шефът на БФС Боби Михайлов, нито пък някой от подопечните му, намери за нужно да уважи с присъствие откриването на паметника на Георги Аспарухов – Гунди в парк „Гео Милев”. Перуката се запилял някъде в чужбина за уикенда, твърдят от обкръжението му. Затова и пропуснал церемонията, нищо че покойният му баща Бисер Михайлов е бил съратник със синята икона.
За сметка на това над 1000 правоверни левскари дойдоха, за да видят откриването, при което плащът върху статуята беше свален под звуците на „Балада за Гунди и Котков”. Монументът в близост до родната му къща бе открит в присъствието на сестра му Лидия и нейния съпруг – легендата на българския и световния волейбол Димитър Каров. Присъстваха племенницата му Мария и двете й деца, както и част от неговите роднини.
Каров разказа, че идеята за паметника е дошла от младите членове на клуб „Гунди – Редута”. „В тази паметна година, в която се навършиха 80 години от рождението на Георги и 52 години от неговата кончина, дойде и времето тук, в „Редута“, да стои тази гениална фигура, която радваше всички, която радваше цяла България, която бе зачитана от цяла Европа и от целия свят. Всички трябва да бъдем горди“, заяви 79-годишният Каров.
Парите за статуята, изработена от Любен Григоров, бяха събрани чрез дарения от привърженици на „Левски” и почитатели на Гунди. Паметникът е висок над 2.40 метра.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече