Атакуват кмета на Петрич заради стадиона

0

„Цар Самуил” осъмна с плакат срещу Бръчков

Стадион „Цар Самуил” в Петрич се оказа в центъра на кметската изборна надпревара, след като осъмна с плакат срещу сегашния градоначалник Димитър Бръчков. „Кмете! Яде, пи, граби, и „Беласица” е в Симитли” гласи надписът.
От Бръчков се очакваше вече да е решил проблема със съоръжението, което не само е буренясало, но е и обрасло с дървета и храсталаци. Ремонтът обача така и не се случи, а стадионът няма как да получи лиценз за професионалната Втора лига, след като прилича на змиярник. По тази причина футболният отбор на „Беласица” играе мачовете си в Симитли и запалянковците трябва да пътуват 150 км в двете посоки, ако искат да викат за своите.
В Петрич критикуват Бръчков и за това, че мълчи като партизанин на разпит защо е нужно футболният клуб да плаща 4500 лв месечен наем за терена в Симитли, след като е имало предложение от кмета на Благоевград Илко Стоянов да пусне отбора безплатно на тамошния стадион „Христо Ботев”.
Сагата с „Цар Самуил” се вихри още от предишния мандат на Димитър Бръчков, след като тимът на „Беласица” дълго време беше изпъден от стадиона си и риташе по селата. Миналата година най-сетне клубът получи шанс да ползва съоръжението, за което Бръчков се биеше в гърдите и си го писа собствена заслуга. И днес обаче „Цар Самуил” обаче не прилича на нищо, а футболистите на „Беласица” ритат немили-недраги в друг град. Само за домакинствата си в Симитли тимът ще пропътува този сезон 2500 км. Отделно са гостуванията във Втора лига, където на „Беласица” се събират други близо 15 000 км лашкане с автобус из цяла България.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече