500 победи иска Гришо

0

„Кариерата ми далеч не е приключила, така че кой знае, може би ще достигна 500 победи“, признава Григор Димитров за сайта на АТР тура. На турнира в Чанду срещу Хуан Пабло Варилас той записа успех номер 400.

Един от най-грациозните играчи в историята на тура, Григор Димитров никога не се е фокусирал върху сухите числа.

„Аз съм човек, който обича играта и в известен смисъл живея за нея – казва 32-годишният българин. – Това не беше нещо, но в същото време се опитвам да правя правилните неща за самия спорт. Мисля, че когато правиш тези неща, и печелиш“.

„Никога не знаеш какво ще стане, но аз съм в тура вече 14 години, така че е хубаво“, казва още Гришо.

Осемкратен шампион на тур ниво и бивш номер 3 в света, Димитров измина дълъг път от първата си победа на тур ниво като 17-годишен през 2009 г., когато би тогавашния номер 23 в света Томаш Бердих в три сета в Ротердам. Българинът пази ясни спомени от този триумф. „Помня всичко за онзи ден, за онзи мач – спомня си Димитров. – Около два дни преди този мач трябваше да играя квалификации в Ротердам и вечерта преди началото на квалификациите решиха да ми дадат уайлд кард и аз изтеглих Томас. Тогава видях жребия и беше Томас. Този беше луд. Плъзгах се, тичах наоколо. Просто бях себе си там наистина и никога не съм си помислял „О, това е първата ми победа в Тура“ или нещо подобно, това беше просто още един мач за мен. Мисля, че това е нещо, което в даден момент трябва да си припомните малко повече.“

„Това не само ме мотивира да играя добре, но и да се развивам повече. Нищо не е вечно, особено в нашия спорт. Единственото нещо, което мога да направя, е да дам 100 процента от себе си“, казва още Димитров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече