Феновете на ЦСКА готвят нови протести за стадиона

0

Феновете на ЦСКА са в бойна готовност за нови протести срещу поредното забавяне на реконструкцията на стадион „Българска армия“. Нейното начало отново бе отложено за неопределено време заради поредната жалба на кандидата за кмет на район „Красно село“ Николай Веселинов, който по всякакъв начин се опитва да спре проекта. Хиляди привърженици на „червените“ вече протестираха на Орлов мост в София и блокираха движението за половин час в петък след мача с „Арда“. В близките дни от „Армията“ очакват реакция от държавата, която ще е съвместен собственик на новия стадион заедно с футболния клуб. Вариантът жалбата да бъде оттеглена също е актуален, но това на този етап е малко вероятно.

Феновете на ЦСКА са категорични, че не искат протестът им да бъде политизиран и в него да бъдат замесвани каквито и да е партии. Привържениците се готвят за мащабни акции не само в София, а и в други големи градове. „Червените“ имат огромна фенбаза в провинцията и не рядко събират повече публика на гостуванията си, отколкото в София. В момента се обмислят варианти по какъв точно начин да продължат протестите. Възможно е блокиране на пътища, въпреки че в София феновете задръстиха Орлов мост само за кратко, за да не пречат на нормалното придвижване на столичани.

„Ако този човек има амбицията и куража да се противопостави на цялата „червена“ общност, бих го посъветвал да не го прави, защото идея си няма с какво недоволство ще се сблъска – каза говорителят на протеста Милко Георгиев пред БНТ за жалбоподателя. – Ако е решил до край да саботира процеса, ние ще покажем какво следва, защото няма да спрем дотук. За нас това не е просто борба за надмощие. Това за нас е кауза, а човек с кауза битки не губи. Ние няма да загубим тази битка. Очакваме реакция от държавата, защото тя е пълноправен участник в този процес – 50:50. Този стадион ще бъде и собственост на държавата. В противен случай предвиждаме по-мащабни протести, които няма да бъдат само в София.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече