Мениджърът на Макгрегър – Оди Атар: Боби Велев прилича на младия Конър

0

Кой е той?

Оди Атар е мениджър на Конър Макгрегър вече десета година. Двамата покоряват света на бойните спортове. Преди дни бяха в България за Max Fight 56. В интервю за youtube канала „Спортната джунгла“ и „България Днес“ един от най-добрите спортни агенти в света разказва за работата с ирландската ММА легенда.

– Оди Атар, много хора в България не вярваха, че Конър ще дойде тук. Как се случи това?

– Беше прекрасно преживяване да посетим София, България. Нашите партньори в Proper №12 – Proximo, работиха доста здраво върху бранда. Ние имаме дистрибутори из целия свят. Включително и в България. Те много напираха. Истината е, че беше невероятно преживяване. Дори и в нашия екип не го очаквахме. Топлото посрещане, гостоприемството, цялото вълнение не само около бранда, но и за нас като хора беше невероятно.

– Разкажете за преживяването от мачовете на бойната галавечер. Не пропускахте нищо от боевете.

– За мен е важно да се отдам максимално, да вникна в същността на събитието. Във всеки боец и неговото ядро, което се бие. Енергията, която излъчват по време на мачовете. Целият този анализ е базиран на моя опит като мениджър и спортист, какъвто самият аз съм бил. Каква е енергията? Какво усеща боецът? Какво показва? Какви сигнали изпраща от гледна точка на невербалната комуникация? Кой е по-подготвен? След това самото състезание. Когато удари гонгът, нищо друго няма значение. Важното е да бъде изпълнен тактическият план. Точно това гледах. И, разбира се, да поема енергията от публиката и да видя всичко това на живо е невероятно преживяване. Имаше близо 10 000 души в залата. За регионално шоу толкова много публика, която подкрепя местните бойци, беше нещо невероятно. Видяхме невероятен екшън. Любен и Max Fight свършиха страхотна работа. Бяха толкова гостоприемни. Уважение към тях, защото е много трудно да организираш подобни регионални шоута.

Отличниците на България 2023

– Видяхте ли някой от българските бойци, който притежава таланта и потенциала да се превърне в световна звезда? Борислав Велев, Йосиф Панов, други момчета?

– Велев беше невероятен. Мисля, че на него му е писано да бъде глобална суперзвезда. Той има всичко необходимо. Когато видиш как се бие и разбереш колко е млад, знаеш, че го очакват вълнуващи дни. Ако продължи да следва пътя и работи здраво върху своите умения.

Бихте ли работили с някой български талант като него например?

– Вижте, ние сме тук. Едно от нещата, за които говорихме с различни джентълмени, беше, че има мениджъри. Тук става въпрос за общността. Казах им, че мога да помогна с всичко възможно. Можем да работим заедно. Вместо само да дойда и да кажа: „Ето този е талант, мога да те надцакам за него“. Не се прави така бизнес. Вярвам в сътрудничеството. Дори и вече да има мениджъри или промоутъри на местно ниво, те могат да извлекат позитиви от партньорство с организация като нашата на международно ниво. Разбира се, ние сме отворени за това. Вече имахме подобни разговори.

– Празнувахте ли това лято 10 години от първата ви среща с Конър Макгрегър?

– Може да се каже, че имахме 10-а годишнина. Впуснахме се в невероятно пътуване през последното десетилетие с него.

– Помните ли първата ви среща с него?

– Ситуацията беше точно като Max Fight. В онзи момент Конър се биеше на регионално ниво – Кейдж Уориърс. Беше шампион в две категории, но когато го видиш как се бие, беше феноменален. По същия начин, както ви казвах за Велев. Това видях и в Конър. Беше толкова експлозивен, толкова точен в страйкинга. Но освен това беше много харизматичен. Това е едно от нещата, които хората не оценяват за Конър. Той е и двете. Феноменален спортист, феноменален боец, но е и феноменален шоумен с неговата харизма. А той е просто самият себе си. Този X фактор се прояви на момента. Помня първата ни среща. Всъщност с него първо си разменихме съобщения. След това първия път, когато говорихме, беше по скайп, видеоконференция. Аз, той и Джон Кавана. Превъртаме 10 години по-напред, ние имахме невероятно пътуване заедно. Късметлия съм и съм щастлив, че мога да го нарека не само клиент и бизнес партньор, но и приятел. Преминахме през много неща заедно. Надявам се, че ще изкараме заедно още над 10 години.

– Изглежда, че този вид връзка е много важна – не само да сте мениджър на даден боец, но и негов приятел?

– Винаги действам по този начин. Понякога се получават нещата, защото влагаш сърце и душа в нещо и хората го оценяват. Друг път правиш същото и хората те предават. Важно е на какво ще държиш. Аз съм в бизнеса вече повече от 20 години. Забивали са ми нож в гърба много пъти. Подвеждали са ме. Разбивали са ми сърцето. Но все още държа на това. Защото го правя с цел. За мен е важно. Без значение колко хора предават моето доверие, аз продължавам да държа на това, което съм. В крайна сметка това винаги печели. Това е бизнес, в който трябва да се грижиш за спортистите. Няма как да го правиш само за пари. Ако е само за парите, е проблем.

– Какво е бъдещето на Конър Макгрегър в бойните спортове? Той каза, че би искал да се завърне.

– Това е планът. Конър е много развълнуван и иска да се върне. Винаги казва – утре, следващата седмица, следващия месец. Реалността е, че минаваме през правилните процедури. Конър винаги е бил човек, който спазва правилата спрямо ситуацията. Когато беше активен боец преди контузията, той беше най-тестваният UFC спортист от Американската антидопингова агенция. Бяхме аут заради травма. Не сме направили нищо грешно. Влязохме отново в тестовата процедура по правилния начин. Сега вече ни тестват. Постоянни сме с всички изисквания за съществуващия протокол на Американската антидопингова агенция и UFC. Но след като UFC обявиха, че вече ще ползват Drug Free Sport International, Американската антидопингова агенция ни намеси в центъра на техния бизнес спор. Не знам защо. Това е много некоректно и неочаквано. В крайна сметка имаме проблем с нещата, които казаха за Конър публично, защото не са истина. Ще продължим да изпълняваме правилните неща. Трябва да останем шест месеца в тестови режим, преди да се бие. Най-вероятно той ще се бие през април. И вероятно съперникът ще е Майкъл Чендлър.

– Защо точно с него?

– Чендлър също чака този мач. Конър може да се бие с всеки. В крайна сметка той казва – просто искам да се бия. Това е нещо, за което много сме говорили. Той няма нужда да се бие никога повече до края на живота си. Добре се е погрижил за себе си, но обича състезанието. За него преодоляването на подобна контузия беше дълъг път. Както той казва, това са някои от най-тъмните моменти в неговата спортна кариера. Измина дълъг път. Сега трябва да се уверим, че между настоящия момент и април той ще се подготви. Не само физически, но и ментално, за да се завърне и да бъде най-добрата своя версия.

– Изглеждаше много щастлив тук, в България. Той се снима със стотици, може би с хиляди. С всички от публиката. Тотално е различен от начина, по който е описван от някои от американските или британските медии.

– Това е Конър, когото познавам. Конър е Прочутия. Хората или ще го обичат, или ще го мразят. Но те винаги говорят за него. В крайна сметка вие видяхте истинския Конър. Енергията, която получаваше, той я връщаше обратно. Това не беше в плановете. Не беше задължение. Не беше нещо, което го задължаваше от гледна точка на бизнеса. Това беше самият той, който отдаваше получената енергия. Понякога попада в дадена среда. Там енергията е негативна. И той отвръща негативно.

– Ще се завърнете ли в България?

– Със сигурност ще се върнем в България. Нямаме конкретни планове. Не мога да ви кажа кога, но след прекрасния опит, който имахме, със сигурност ще се завърнем.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече