От СДВР потвърдиха, че БФС е поискал от УЕФА мач без публика

0

„В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните протестиращи подготвят такива провокативни действия с оглед дискредитиране на управлението на БФС, което го коментирахме и на предишни пресконференции. Най-вероятно с оглед на получената информация, футболната ни централа е отправила искане до УЕФА за промяна на условията и реда на провеждане на тази футболна среща“. Това разкри шефът на СДВР Любомир Николов във връзка с протестите около снощния мач между България и Унгария.

Дори и след вчерашните ексцесии на протеста, вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Емил Костадинов още веднъж заявиха, че решението за преместване на мача в друг град, което не бе осъществено, и затварянето на стадиона за публика, е на УЕФА, макар че това бе категорично опровергано, включително и днес от ръководството на СДВР.

Николов също така изтъкна, че не е щяло да се стигне до толкова сериозни инциденти, ако протестиращите са били допуснати да гледа мача от трибуните на Националния стадион. „Предимството на стадиона е, че всички тези фенове, носейки в себе си тези забранени предмети и тези плочки, които хвърчаха по нас, щяха да им бъдат иззети на входовете на стадиона, където филтрираме и проверяваме обстойно личните вещи на лицата“.

От СДВР опровергаха и невярното твърдение на Лечков, че протестиращите са били 500 души. „Тези 4000 човека при мирен протест щяхме да ги охраняваме с три пъти по-малко полиция, ако не бяхме предприели действия спрямо предварително получената от нас информация. Протестът е заявен в Столична община като мирен, имахме предварителна информация, че може да ескалира до крайни действия, поради това видяхте и засиленото полицейско присъствие на място“, допълни Любомир Николов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече