РОКАДА В БФС! Михаил Касабов сменя Боби М.

0

Михаил Касабов ще смени Борислав Михайлов начело на БФС и ще управлява федерацията до следващия изборен конгрес. Това е най-вероятният сценарий, по който ще се развият събитията на Изпълкома тази седмица. Датата, на която ще се съберат футболните ръководители, все още не е уточнена. Очаква се да стане ясна днес.

Вицепрезидентът Касабов пое поста на Боби М. и след неговата оставка през есента 2019 г. Тогава Михайлов беше принуден да напусне заради расистски скандал, разиграл се по време на мача България – Англия и завършил с разгром за нашия отбор с 0:6. Но след това бившият национален вратар оттегли оставката си и се върна на поста през 2021 г. Очакванията са, че Касабов отново ще бъде натоварен със задачата да ръководи БФС до конгреса, който ще се проведе в началото на 2024 г. Има вариант Михайлов да се опита по някакъв начин да запази своето влияние във федерацията. Това може да стане, като лансира свой наследник. Като се има предвид, че конгресът ще бъде организиран от хора, които от години са свързани с Боби М., няма да бъде изненада, ако негово протеже събере подкрепа. В дните преди мача с Унгария на 16 ноември Михайлов направи интересно изказване: „Не съм мислил дали ще продължа да управлявам след още един конгрес, но по-скоро не. Вече работя по това да подготвя група от заместници. Никой не се ражда президент, въпреки че аз имам всичките дипломи, които човек трябва да притежава, ако иска да се занимава със спортен мениджмънт.“ 

Четете още

Борислав Михайлов за втори път ще подаде оставка като шеф на БФС. Първият беше през 2019 г.
Борислав Михайлов за втори път ще подаде оставка като шеф на БФС. Първият беше през 2019 г.

Какъв ще бъде следващият ход на Михайлов и дали той няма отново да изненада всички, предстои да разберем през тази седмица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече