Нургюл Салимова и Надя Тончева в топ 10 на ранглисти в шахмата

0

В ранглистите в шахмата за декември Нургюл Салимова е в първата петица при девойките при класическия шах и на блиц и рапид, а Надя Тончева е в топ 10 на рапид.

Европейската шампионка с отбора на България Салимова е втора в света на блиц с коефициент 2343. Тя отстъпва единствено на Бибисара Асаубаева от Кахастан (ЕЛО 2476). В тази ранглиста 17-годишната Надя Тончева е №23.

Нургюл си върна третото място в подреждането при девойките на класически шахмат, след като беше четвърта през ноември. Тончева също изкачи една позиция и е 20-а в света.

Европейските шампионки от Будва Гергана Пейчева и Белослава Кръстева са съответно №24 и №29.

В класацията на ФИДЕ на рапид 20-годишната Салимова е пета. Надя Тончева пък е на рекордното за нея девето място тук. Пейчева е 17-а, а Кръстева – №28 в тази ранглиста.

Надя Тончева

При жените капитанът на отбора ни в Черно гора гросмайстор Антоанета Стефанова прелетя 11 места и през декември е номер 31 в света. Салимова изкачи четири позиции и е на 40-ата.

На рапид при дамите Нургюл е №36, а Стефанова е №40. На блиц Антоанета е 19-а, докато Салимова заема 33-ото място.

Гросмайстор Веселин Топалов запазва 24-ата си позиция при Оупън категорията от ноември. В топ 100 от българите е и Иван Чепаринов, който прелетя 21 места до №74.

На рапид Топалов е 73-и, а Чепаринов е 96-и.

При юношите Момчил Петков слезе четири места до номер 65. На рапид 18-годишният Петков е 58-и, а Нургюл Салимова е №97. В блица Цветан Стоянов е №93 в света.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече