Лечков бръмчи с баварец за 200 бона

0

Персоналът в „Бояна” козирува на сливенския плешо

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков от години се кълне, че не взима нито лев от шефския си пост във футболния съюз. На последния изпълком обаче сливенският плешивец пристигна в „Бояна” като истински баровец – с лъскаво бяло беемве, на което биха завидели доста по-сериозни бизнесмени.

Баварецът е модел M4 Competion, който излезе на пазара през пролетта на 2021 г. Цената му с екстрите удря 200 000 лева, показа справка на „Уикенд”.
Как обаче Лецата си позволява толкова скъпо возило, предвид уж безкористната му работа в БФС и позакъсалия му личен бизнес в родния град Сливен? От доста време там се шушука, че хотелът му е занемарен и не се радва на постоянна клиентела. Семейство Лечкови пък вършели всичката работа по поддръжката само и само да не плащат за персонал. Данчо сам косял градината например, а съпругата му Светлана се заемала с прането на чаршафите. Лецата опирал до персонал само в извънредни случаи, при по-сериозни групи гости. „Не може градинар да си наеме, а иначе бръмчи с кола за стотици хиляди”, съскат в сливенско по адрес на вицето на Боби Михайлов.
През годините Лечков се стремеше да не се набива на очи с висок стандарт на живот. И редовно се мъкнеше във футболните делегации като чобанин – по анцуг и с калпак.
Всичко това обаче отдавна не хваща дикиш. Публична тайна е, че сливенският плешо се възползва финансово от служебното си положение в БФС. На неговия стадион в Сливен дълго време играеше юношеският национален отбор. 100 000 евро годишно се осигуряват за семинари на футболните съдии. Те се превеждат на Лечков в Сливен, където са въпросните обучения.
Колко „голяма работа” е Лечков във футболния съюз се видя от пристигането му в „Бояна” за заседанието на Изпълкома, на който Перуката най-накрая подаде оставка. Когато баварецът със сливенска регистрация мина бариерата на бавен ход, човек от персонала чинно козирува на шофиращия Лечков.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече