ГРЕДА! Кабаков няма да свири на Евро 2024

0

Най-добрият български рефер Георги Кабаков не успя да влезе в най-горната категория „Елит“ на международното съдийство. Това стана ясно, след като УЕФА оповести новата ранглиста. Очакваше се, че Кабаков и бригадата му могат да спечелят промоция, с което да получат и наряди за европейското първенство в Германия идното лято.

В крайна сметка само двама рефери са повишени от първа категория в „Елит“. Това са италианецът Марко Гуида и Еспен Ескас от Норвегия. Същевременно нямаме друг български съдия, който да влиза в първа категория на международното съдийство. Във втора категория остават Волен Чинков, Драгомир Драганов, Радослав Гидженов и Никола Попов.

Георги Гинчев пък е новият международен съдия от страна на България и влиза във втора категория, като заменя Георги Давидов, който отпада от международното съдийство. Общо 36 рефери от Европа са новите лица в международното съдийство.

При жените също нямаме съдия, който да влиза в категория „Елит“. В първа категория остават Галя Ечева, Кристина Георгиева и Християна Гутева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече