Сирака пропъдил Краев от „Левски”

0

В Разград халфът щял да взима 300 000 евро годишно

Шефът на „Левски” Наско Сираков е направил поредната глупост, от която страда футболния тим на сините. Случката била с капитана Андриан Краев, научи „Уикенд” от свой източник. Сирака зорлем прогонил от „Левски” 24-годишният халф, който е един от немногото качествени играчи на „Герена”, като го поставил в унизително положение да се пазари за смешни пари.

Врачанинът, който е син на бившия футболист на „Ботев” (Вр) Бойко Краев и брат на игралия в „Левски” Божидар Краев, буквално бил изпъден от отбора при преговорите за новия му договор. Досега футболистът получавал заплата от 5000 евро на месец, само че контрактът му изтича през лятото. Когато седнал на масата за преговори с Наско Сираков да удължават споразумението, Адриан бил шокиран да чуе, че отсреща му се предлагат едва 15 000 лева. Сумата е смешна дори за стандартите на българския футбол. На всичкото отгоре офертата била поднесена с нетърпящ възражение тон.
На свой ред Краев обяснил, че има претенции да рита за повече пари, тъй като сега му е времето. Това пък хич не се харесало на Сирака, който смятал, че всички играчи са му длъжни с нещо и трябва безпрекословно да изпълняват каквото му хрумне. В това число той да казва каква заплата ще вземат. От „Лудогорец” например давали на Краев 300 000 евро годишно, което прави 25 хилядарки в европейска валута на месец. Над три пъти повече от това, което Наско предлагал. Агентите на футболиста от германската фирма „Рогон”, съвсем естествено, също се изсмели на офертата от „Левски”.
В пазарлъците се намесил и изпълнителният директор Даниел Боримиров. Той казал на Краев, че има един ден срок да си помисли. Футболистът отговорил, че за тези пари няма какво да мисли и всичко приключило.
В момента ситуацията е такава, че „Левски” не иска да продава Краев, нито пък за халфа има постъпила оферта, която да удовлетворява иначе високите претенции на Сирака, когато става въпрос да продава играчи. Наскоро на „Герена” се получило предложение от унгарски клуб, който предлагал 500 000 евро. На Наско му се видели малко и отказал, въпреки че самият Краев бил готов да замине. Ако не бъде продаден, вероятно ще се стигне до най-лошия вариант футболистът само да тренира през пролетта, без да играе. Твърде вероятно е в момента мениджърите му да търсят купувач, тъй като в едно от изданията на шотландския „Глазгоу Рейнджърс” Краев тези дни беше обявен за „перфектния №6” за отбора.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече