Изкъртиха звездите от алеята на „Армията”

0

От ЦСКА твърдят, че ги пазят на тайно място

Звездните плочи от Алеята на славата на ЦСКА изчезнаха мистериозно, като част от тях са изкъртени. С изчезването им от почетния кът на „Армията” тръгнаха подозрения, че реликвите са били поругани или откраднати от нагли футболни колекционери. От ЦСКА твърдят, че уж ги прибрали на тайно място за съхранение, пише Уикенд.

Само че от някои снимки се вижда, че има плочи, които са къртени почти през средата. Кой се позволил подобно кощунство, не е ясно. Същата съдба до дни чака и голямата мраморна топка до алеята, на която са описани най-славните постижения на ЦСКА. С построяването на новия стадион „Българска армия” уж щял да се изгради нов кът за звездите на легендарните цесекари, както и по-голям лъскав трофеен музей.
В момента върви описание на всички исторически артефакти, съхранявани в настоящия музей на стадиона. Според червените уредници начело с Христо Христов – Графа, там има около 3000 експоната, включващи купи, медали, плакети, значки и флагчета.
Алеята на славата на „Армията” и голямата топка пред сектор „А” бяха открити през май 2008 г. по времето на Сашо Томов – Лупи в чест на 60-та годишнина от създаването на военния клуб. Позлатени звезди в нея получиха куп легендарни фигури от славната история на ЦСКА във футбола и останалите спортове като Христо Стоичков, Димитър Пенев, Паро Никодимов, Димитър Якимов, Петър Жеков, Таня Богомилова (плуване), Весела Лечева (спортна стрелба), Мария Гигова (худ. гимнастика), Валентин Йорданов (борба), Петър Лесов (бокс), Никола Станчев (борба), Христо Марков (лека атлетика) и др.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече