Мъри командвал метежа на „Герена”

0

„София Запад” искали да съблекат Наско гол

Опитът за метеж в „Левски” засега пропада въпреки мераците на бившия треньор на сините Мъри Стоилов да разкара Наско Сираков от „Герена”. В сряда по нареждане на Мъри шпицкоманда от около 40 ултраси от „София Запад” окупира офиса на „Тодорини кукли” под предлог, че иска да се напъха в пълен състав при Сирака. Идеята била да го сгащят и да го съблекат гол. Само че полицията и охраната осуети плановете им, пише Уикенд.

Превратаджиите използваха готовността на Наско да седне на една маса с представители на двете опозиционни организации „Левски на левскарите” и Националния клуб на привържениците. Условието беше да имат по трима представители, които да зададат въпросите си и да получат отговор как се управлява „Левски” в последните девет месеца. Вместо това обаче на „Герена” се изтърси цяла банда ултраси. Групата имаше претенции, че Сирака трябва да ги приеме всичките и да им даде отчет.
Наско обаче предвидливо се беше скрил в офиса, извика полиция и отказа въобще да се занимава с превратаджиите. Разбра се, че целта била вътре да го нападнат и съблекат гол, както стана преди десетина години с Ивайло Петев. Натискът и сега нямало да спре дотук и Сирака бил наясно с това. Говори се, че домът му, където живее с Илиана Раева, вече е под охрана. Целта на ултрасите била толкова да му стъжнят живота, че да се откаже от мажоритарния дял в „Левски” и да депозира акциите във футболния клуб. По плана на превратаджиите, оттам ценните книжа трябвало да попаднат в ръцете на двете опозиционни организации. Те имат претенции, че представляват истинските левскари и като такива могат да управляват футболния клуб.
„Зад цялата работа стоят Мъри Стоилов и Иво Ивков”, коментират на „Герена”. Бившият треньор на сините ръководел действията на агитката от Турция, където води втородивизионния „Гьозтепе”. Мъри виждал себе си като президент на „Левски”, а Ивков обратно на същата позиция. Двамата разправяли, че уж имат и политически гръб, за да се случи всичко.
Футболният спец Мъри от хасковското село Въгларово си тръгна от „Левски” през април, след като Наско изпъди изпълнителния директор Ивков. Тогава част от агитката в сектор „Б” зае позиция срещу Сираков, срещу когото издига плакати на всеки мач. Друга част от публиката е зад Наско, а двете групи се псуват взаимно по трибуните.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече