Подадена е жалба срещу вписването на ръководството на БФШ 2022

0

Неделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на гросмайстор Иван Чепаринов, е подал жалба в Софийски градски съд срещу вписването на новото ръководство на единствената лицензирана от държавата шахматна федерация БФШ 2022, информира изпълнителният директор на централата Божидар Пелов.

„Асеновградският клуб е сред трите, които на 3 октомври т.г. учредиха сдружението БСФШ, което въпреки, че няма лиценз от Министерството на младежта и спорта, преди седмица беше признато от ФИДЕ. Същото това сдружение на нарочна пресконференция ни прикани към обединение в името на шахмата в България. Очевидно призивът е бил напълно фалшив и преследва съвсем други интереси“, пише Пелов в съобщението до медиите.

Новото ръководство на БФШ 2022 беше легитимно избрано на Общо изборно събрание на 13 декември тази година в Плевен. Промяната бе продиктувана от подадената колективна оставка от Управителния съвет. На това събрание единодушно бе избрано ново ръководство.

„Фрапиращ е фактът, че бащата е председател на клуб, а синът Чепаринов е картотекиран състезател на БФШ 2022. Двамата, заедно с Антоанета Стефанова, картотекирана в същия клуб, но почетен председател на Българска спортна федерация по шахмат, обвиняваха години наред. Сега правят опит да бламират волята на клубовете и на над 1100 картотекирани състезатели.

Заявяваме, че жалбата срещу промените няма да доведе до желания от Чепаринови и Стефанова ефект. Досегашният председател на УС на БФШ 2022 Васил Антонов, при спазване на законодателството и с оглед оставката си, е делегирал на доц. Венета Петкова всички правомощия за управление и представителство на федерацията. Настоящата позиция е в съответствие с декларираните от доц. Петкова принципи на прозрачност, морал и почтеност. 

БФШ 2022  ще поддържа линията на градивност, единство и защита интересите и волята на клубовете. Благодарим за гласуваното ни доверие, ние ще го оправдаем“, добавя още Божидар Пелов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече