Никола Попов е двойкаджията в съдийството

0

Волен Чинков най-често оправя бакиите с ВАР


Футболната година не мина без съдийски скандали, след като доста от реферите в първенството направиха една камара гафове. „Уикенд“ направи справка кои са най-големите грешници със свирката за изминалата 2023 г. според намесите на видео асистенти реферите (ВАР).
Най-големият „двойкаджия“ се оказа Никола Попов.

Старозагорецът е направил 11 очевидни грешки, които са наложили преразглеждане и промяна на решенията му от страна на ВАР. Поначало Попов е сред най-противоречивите съдии у нас. Макар че още във времената още преди въвеждането на ВАР редовно да се забъркваше в скандали, той продължава да бъде един от малцината наши международни рефери. Във футболните среди отдавна се говори, че тази репутация се поддържа от неговия баща Антон Попов, дългогодишен футболен функционер и настоящ изпълнителен директор в БФС. През 2016 г. получава наградата за най-добър съдия на годината.
Обикновено при грешки Никола Попов се разминава само с мъмрене от съдийската комисия, а при по-тежък гаф с два-три мача без наряд, след което винаги е реабилитиран. Малцина обаче си позволяват да говорят срещу съдията заради широкия гръб на баща му. Преди време за критики по адрес на съдийството на Попов глоба от 5000 лева отнесе босът на „Славия“ Венцеслав Стефанов.
След Никола Попов по грешки се нарежда трио рефери. Това са Станимир Тренчев, Драгомир Драганов и Ивелин Занев, които са предизвикали по 8 поправки от ВАР системата. С по 7 грешки са минаващият за рефер номер 1 Георги Кабаков, адашът му Георги Давидов и тъмничарят от бургаския затвор Валентин Железов.
Най-много работа като арбитър на ВАР системата за тази година е имал Волен Чинков. 40-годишният софиянец е оправял бакиите на колегите си цели 12 пъти. По 9 намеси от „тъчната стаичка” имат Драгомир Драганов и Красен Георгиев. С ВАР веднъж се е разпореждала и единствената жена съдия в Първа лига Христиана Гутева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече